O asistentă în vârstă de 32 de ani a murit de Covid, la câteva zile după ce a născut

Data actualizării: Data publicării:
pacient intubat terapie intensiva
Pacient intubat. Imagine descriptivă. Foto: Guliver/ Getty Images

O asistentă în vârstă de 32 de ani a murit marți din cauza COVID-19, la doar câteva zile după ce a născut prin cezariană. Femeia fusese diagnosticată pozitiv pe data de 21 decembrie, transmite Mediafax.

Femeia, asistentă la SJU Buzău, s-a prezentat pe 30 decembrie la UPU- SMURD cu tuse și febră, după ce pe 21 decembrie, însărcinată în 33 de săptămâni, a fost diagnosticată pozitiv la testul RT-PCR. Tânăra urma un tratament pentru Covid acasă.

La sosirea în UPU, a fost evaluată de către medicul de gardă iar în momentul consultului era stabilă hemodinamic și respirator, cu saturație bună.

După consult, asistenta a fost transferată la Maternitatea Bucur din Capitală, acolo unde a fost operată de cezariană. Ulterior, medicul obstetrician a decis transferarea ei la spitalul Sfântul Pantelimon, nou născutul rămânând la Maternitate.

„După ce a fost operată, pacienta a fost transferată la Spitalul Pantelimon, fiind intubată. Starea Pacientei s-a deteriorat după operația de cezariană, a intrat în stop cardio respirator, a fost resuscitată, însă nu a răspuns manevrelor de resuscitare, în cele din urmă declarându-se decesul” au anunțat reprezentanții UPU-Buzău.

Tânăra era asistentă la SJU Buzău din luna martie 2016.

Editor : I.C

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri