O elevă din Sibiu a ajuns la spital, după ce a vrut să evadeze din cămin pe o funie din cearceafuri, ca să meargă în club

Data publicării:
franghie cearceaf 2
Fotografie cu caracter ilustrativ. Credit foto: Guliver/Getty Images

O elevă din Sibiu a ajuns la spital, după ce a încearcat să iasă din cămin pe geam. Ca să coboare de la etajul 1, ea și o colegă de-ale ei au impovizat o funie din mai multe cearceafuri legate. Prima a reușit să coboare, însă a doua a căzut și și-a fracturat un picior, scrie Ora de Sibiu.

Incidentul a avut loc în noaptea de sâmbătă spre duminică, în jurul orei 02:00, la internatul Colegiului Tehnic de Industrie Alimentară din Sibiu. Cele două fete voiau să meargă în club, dar pentru că regulamentul internatului le interzice să iasă noaptea, au căutat o soluție.

Au improvizat o sfoară din mai multe cearceafuri și au decis să coboare pe ea, de la etajul 1, exact cum văzuseră, cel mai probabil, în filme. Planul nu a funcționat, însă, până la capăt.

"Sâmbătă spre duminică noaptea, două eleve la inițiativa lor proprie au hotărât să părăsească internatul neautorizat, deși există supraveghetoare de noapte și pază non-stop la intrarea în curte liceului. Au improvizat o funie din cearșaf și pătură ca să poată să coboare de la etajul 1. Au încercat să iasă prin spatele căminului tocmai pentru a nu fi văzute. Prima elevă, de la Colegiul Pedagogic, a reușit să coboare, iar cealaltă, elevă la Colegiul „Octavian Goga” undeva la jumătatea parterului, la un metru și jumătate, cearșafurile s-au desprins, a căzut și și-a fracturat un picior. De când sunt director, nu am mai întâlnit astfel de situații, de părăsire neautorizată a căminului", a spus directorul Liceului "Terezianum", Marian Solomon.

Căminul din care au încercat să
Căminul din care au încercat să "evadeze" cele două adolescente. Sursa foto: Ora de Sibiu

În loc să ajungă în club, aventura celor două eleve s-a încheiat la spital, unde una dintre ele a rămas internată.

"Una dintre eleve, o adolescentă de 17 ani se află internată în secția de Chirurgie Pediatrică cu traumatism la nivelul membrelor inferioare. Este cu stare generală bună și beneficiază de îngrijiri de specialitate", a declarat marți, pentru sursa citată, purtătorul de cuvânt al Spitalului Clinic de Pediatrie din Sibiu, medicul Ioana Mătăcuţă.

Cele două adolescente sunt eleve în clasa a IX-a la Colegiul Naţional Octavian Goga, respectiv la Colegiul Pedagogic Andrei Şaguna din Sibiu. Una dintre fete este din Republica Moldova, iar cealaltă din Bacău.

"M-am interesat, nefiind elevele noastre, și am înțeles că sunt eleve studioase. Nu au mai avut probleme. La noi în cămin au un comportament civilizat, respectă programul, sunt corecte, au un limbaj civilizat, chiar mergeau în sala de lectură să studieze. Este o abatere, o primă abatere, ce le-a determinat să facă lucrul acesta ține dar de resortul interior", mai spune directorul Liceului "Terezianum", Marian Solomon.

Elevele riscă acum să fie date afară din cămin. Decizia va fi luată în cadrul unei ședințe a Consiliului de Administrație, mai scrie sursa citată.

Editor : Izabela Zaharia

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri