Adrian Năstase ar fi spus da coabitării, dacă ar fi fost în locul lui Victor Ponta

Data publicării:
1 1-5

Adrian Năstase susţine ideea de coabitare dintre preşedinte şi premier, în interes naţional, deşi îl consideră pe actualul şef al statului drept „o vulpe împuşcată de pe care fug puricii”. Fostul premier a declarat că, dacă ar fi fost în locul lui Victor Ponta, ar fi luat aceeaşi decizie de colaborare cu Traian Băsescu, în scopul evitării unui blocaj instituţional.

Prezent pentru prima dată într-un studio de televiziune după 300 de zile, Adrian Năstase este de părere că o asemenea decizie este firească în momentul în care şeful statului şi majoritatea parlamentară provin din partide diferite.

Pe de altă parte, fostul premier consideră că un pact de coabitare ar fi trebuit semnat de toţi liderii Uniunii Social Liberale şi nu doar de către Victor Ponta. Astfel, fricţiunile şi neînţelegerile apărute între liderii USL ar fi putut fi evitate, crede Adrian Năstase, potrivit Mediafax:

Dacă aş fi fost în locul lui Victor Ponta, da. (...) În asemenea condiţii, într-o situaţie de fapt în care riscul este de blocaj complet, cineva trebuia să facă o primă mişcare. (...) În momentul în care preşedintele şi majoritatea parlamentară au culori diferite poate să apară coabitarea. Eu am avut un punct de vedere diferit de cel al lui Victor Ponta. (...)

Un pact de coabitare trebuia făcut între preşedinte şi liderii noii majorităţi parlamentare, pentru că în felul acesta unele dintre criticile apărute ar fi fost estompate prin semnătură şi responsabilitatea ar fi fost a liderilor noii majorităţi.”

El susţinea acest punct de vedere şi pe 10 aprilie, pe blogul său.

Despre Traian Băsescu, fostul premier spune că „este precum o vulpe care a fost împuşcată de vânător şi de pe care fug puricii. După părerea mea, nu are rost să te mai ocupi în mod special de Traian Băsescu. Destinul lui trist se încheie urât şi în momentul acesta noile generaţii şi cei care construiesc o formulă mai bună trec pe lângă el aşa cum trece o maşină 4x4 pe lângă un Logan care tocmai a făcut un mic accident de circulaţie, din neatenţie, lovind o altă maşină”.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri