Igor Dodon: Salut victoria PSD

Data actualizării: Data publicării:
Foto: Inquam/ Adel Al-Haddad
Foto: Inquam/ Adel Al-Haddad

Președintele ales al Republicii Moldova a salutat victoria Partidului Social Democrat (PSD) la alegerile de duminică. Igor Dodon a precizat, pe pagina sa de Facebook, că speră că liderii PSD „vor echilibra retorica Bucureștiului în raport cu Republica Moldova”. 

Foto: Inquam/ Adel Al-Haddad
Foto: Inquam/ Adel Al-Haddad

„Vedem că și în România stînga politică a înregistrat un succes electoral remarcabil. Salut victoria PSD și îmi exprim speranța că liderii acestei formațiuni vor echilibra retorica Bucureștiului în raport cu Republica Moldova. Mizăm că noul Guvern al României va demonstra mai mult respect față de independenta și suveranitatea țării noastre. Iar mișcările unioniste vor fi tratate ca niște entități marginale și radicale, rătăcite în apele democrației”, a scris Igor Dodon pe Facebook. 

La rândul său, vicepreședintele Partidului Democrat, Vlad Plahotniuc, a felicitat PSD pentru rezultatele obținute în alegerile din România, subliniind că „se bucură pentru victoria prietenilor și partenerilor din România".

PSD a câștigat alegerile cu un scor mai mult decât dublu față de PNL, după cum arată rezultatele oficiale parțiale centralizate de Biroul Electoral Central. Printre câștigătorii alegerilor se numără și USR, un partid nou, care a reușit să intre în Parlament, cu peste 9% din voturi. Aceste rezultate vin pe fondul unei prezențe scăzute la vot: doar 39,49% dintre alegători s-au prezentat la urne.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri