Baciu: Trebuie să găsim cele mai bune soluții ca în spitale să existe suficiente locuri la ATI, dar și să reducem numărul de infectări

Data actualizării: Data publicării:
Secretarul de stat în Ministerul Sănătății, Andrei Baciu, intr-un birou
Secretarul de stat în Ministerul Sănătății, Andrei Baciu. Foto: Andrei Baciu/ Facbook

Andrei Baciu, secretar de stat în Ministerul Sănătăţii, susține că e important că în perioada imediat următoare să fie găsite soluţii pentru creşterea numărului de paturi ATI, dar şi pentru limitarea numărului de îmbolnăviri. Baciu a mai precizat că de la 1 iunie ar putea să înceapă să fie eliminate cele mai multe dintre restricțiile aflate acum în vigoare, asta dacă obiectivele de vaccinare vor fi îndeplinite în România.

Premierul Florin Cîţu, desemnat ministru interimar al Sănătăţii, şi-a delegat majoritatea atribuţiilor către secretarul, de stat Andrei Baciu.

Mesajul transmis de Andrei Baciu, într-o postare pe pagina sa de Facebook: "Am participat astăzi, alături de premierul Florin Cîţu, la două întâlniri online. Prima discuție a fost cu reprezentanții tuturor Direcțiilor de Sănătate Publică, iar a doua cu managerii spitalelor în care sunt îngrijiți pacienții infectați cu noul coronavirus. Mesajul domnului premier a fost unul foarte clar: medicii au toată susținerea Guvernului și există toată deschiderea pentru orice discuție despre ce putem face ca să trecem cu bine peste această perioadă. Nu se pune problema ca salariile personalului medico-sanitar să scadă!

Le-am transmis tuturor celor cu care am discutat că împreună trebuie să găsim cele mai bune soluții ca în spitale să existe suficiente locuri în secțiile ATI pentru cei care fac forme severe ale bolii COVID-19. Împreună cu specialiștii în domeniu, trebuie să găsim noi modalități prin care să reducem numărul de infectări cu SARS-COV2.

Este important să ne concentrăm pe măsuri prin care românii să resimtă cât mai puțin efectele pandemiei, iar de la 1 iunie să ne așezăm la aceeași masă și să începem să eliminăm cele mai multe dintre restricțiile aflate acum în vigoare. Iar calea pentru ieșirea din pandemie este una singură: vaccinarea!

La nivelul Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 am luat mai multe măsuri privind creșterea capacității de imunizare. Ieri am depășit 80.000 de doze administrate în doar 24 de ore, iar în câteva zile ne dorim să ajungem la peste 100.000 de persoane vaccinate în fiecare zi.

Un document extrem de important, adoptat în ședința de Guvern de astăzi, vizează suplimentarea cantității de vaccin anti-covid. Prin acest formular, țara noastră va primi de la Pfizer/BioNTech încă 4,2 milioane doze de ser.

Depunem toate eforturile ca prin centrele de vaccinare să treacă un număr cât mai mare de români și vrem ca revenirea la normalitate să aibă loc într-un timp cât mai scurt", a conchis secretarul de stat.

Editor : A.A.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Pensia pe care o va încasa Traian Băsescu. Câți bani va lua fostul președinte, nimeni nu se aștepta la suma...
Digi FM
Richard Gere și Uma Thurman au făcut show la Cannes 2024. S-au distrat de minune la ședința foto pentru „Oh...
Pro FM
Regimul draconic pe care-l urmează Shania Twain ca să se mențină în formă. Artista are 58 de ani, dar arată...
Film Now
Brad Pitt și Ines de Ramon, gesturi de tandrețe în public. Și-au savurat cafeaua la o plimbare romantică pe...
Adevarul
Dilema incredibilă a unui român din Spania: „Am aflat că nu sunt tatăl copiilor mei, ce să fac?"
Newsweek
Ion Dichiseanu, adevăratul Don Juan al filmului românesc. A fost iubitul unei dive mondiale
Digi FM
Imagini cu erupţia vulcanului Ibu din Indonezia, pe fundalul fulgerelor
Digi World
De câte ori purtați o pijama înainte de a o pune în coșul de rufe? Cât de des ar trebui să spălăm hainele cu...
Digi Animal World
Modul inedit prin care se relaxează un porcușor de Guineea. Adoră ca stăpâna lui să-i cânte la pian
Film Now
Cum arată azi, la 83 de ani, Faye Dunaway, frumoasa blondă din "Bonnie and Clyde". Apariție rară cu fiul ei...
UTV
Cine este noua iubita a lui CRBL? Artistul a fost surprins in prezenta unei pustoaice la scurt timp dupa...