Băsescu: Dragnea vrea un serviciu la propria-i butonieră

Data publicării:
170117_TRAIAN_BASESCU_PG_03_INQUAM_Octav_Ganea
Foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Preşedintele PMP, Traian Băsescu, spune că legea de organizare şi fucţionare a DGPI, în forma adoptată de Senat, este contrară prevederilor constituţionale și că adoptarea ei este expresia dorinţei lui Liviu Dragnea de a avea „un serviciu la propria-i butonieră”.

170117_TRAIAN_BASESCU_PG_03_INQUAM_Octav_Ganea
Foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Traian Băsescu scrie, într-o postare pe pagina sa de Facebook, că în cadrul dezbaterilor din plenul Senatului, majoritatea „de tip bizon” i-a ignorat cererea ca numirea şefului Direcţiei Generale de Protecţie Internă să se facă în baza unui aviz imperativ dat al CSAT.

Prin intervenţia mea, a fost imposibil să clintesc majoritatea PSD-ALDE. Dragnea vrea un serviciu pe care să-l gestioneze singur, prin intermediul actualului, dar vremelnicului ministru al Internelor, pentru că din procesul de desemnare a şefului noului serviciu, a fost eliminat şi premierul”, a spus fostul şef al statului.

Băsescu a adăugat că legea nu va trece un eventual test de constituţionalitate la CCR.

Să scoţi preşedintele României din circuitul de desemnare a şefului unui serviciu de informaţii militarizat şi extrem de puternic este, pe de o parte, o acţiune ticăloasă şi politicianistă, iar, pe de altă parte, neconstituţională. Preşedintele este comandantul forţelor armate, cu sau fără voia lui Dragnea, cu sau fără voia PSD şi ALDE. E de la Constituţie, băieţi, şi nu puteţi elimina preşedintele, doar pentru că Dragnea vrea un serviciu la propria-i butonieră. Să vedem ce părere va avea CCR”, a mai scris Băsescu.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri