Boc: „ARD-ul are resurse să mai crească în sondaje până la alegeri”

Data publicării:
0212boc-36504

„Am văzut ultimul sondaj, care dădea USL-ul cu 48% și ARD-ul cu 23%. Cred că ARD are încă resurse politice importante de a mai crește în această ultimă săptămână și, dacă va reuși asta, poate intra serios în calculele guvernării. Orice procent în jos la USL înseamnă o șansă mai mare pentru ARD de a face parte din actul de guvernare”, a spus liderul democrat-liberal.

48 de procente, cât are USL acum, nu sunt suficiente, din perspectiva faptului că, după redistribuire s-ar putea să treacă de 50%. Dacă însă mai coboară câteva procente, care se adaugă la ARD, atunci, USL-ul rămâne, cu siguranță, sub 50% și ARD-ului îi cresc șansele să ajungă la guvernare. Dacă Alianța România Dreaptă mai crește câteva procente, în acel moment, PD-L este partidul cu cel mai mare număr de mandate, dacă luăm partidele individual”, a mai precizat Emil Boc.

Întrebat de ce PD-L nu a candidat ca partid individual la alegeri, Emil Boc a spus că era nevoie de o coagulare a forțelor de centru-dreapta: „La alegerile parlamentare, opțiunea majoritară a partidului a fost să adunăm toate forțele de centru-dreapta sub o singură umbrelă. Era nevoie de o coagulare a tot ce înseamnă dreapta. Este o bătălie a două blocuri politice”.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri