Ciolacu promite că PSD rămâne cu PNL până în 2024. Gorghiu: PNL este partea rațională a acestei guvernări

Data publicării:
ciuca si ciolacu dau mana
A fost vehiculată în urma perioadă teoria conform căreia PSD ar urma sp iasă de la guvernare. Foto: Inquam Photos/Octav Ganea

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a dat asigurări, marţi, că nu va rupe alianţa cu PNL până în anul 2024. El a declarat, într-o conferinţă de presă susţinută la Focşani, că parteneriatul cu PNL trebuie să asigure "stabilitate României într-o perioadă foarte complicată".

"Este exclus ca această alianţă să se rupă până în 2024. Voi face tot ce ţine de mine şi sunt ferm convins că domnul premier Nicolae Ciucă va face la fel, această alianţă să fie stabilă şi să dăm stabilitate României într-o perioadă foarte complicată nu doar pentru România, ci pentru întreaga Europă. Restul lucrurilor se aşează în timp. Cred că am fost cât se poate de clar", a afirmat Ciolacu, citat de Agerpres.

„PNL este partea raţională şi foarte echilibrată a acestei guvernări”

Preşedintele interimar al Senatului, Alina Gorghiu, a declarat, tot marți, că PNL este partea "raţională şi foarte echilibrată" a guvernării, în contextul scandalului generat între PSD și PNL din cauza propunerii de majorare a pensiilor și salariilor și din cauza acuzațiilor aduse de Rareș Bogdan conducerii ANRE.

"PNL, din punctul meu de vedere, este partea raţională şi foarte echilibrată a acestei guvernări. Şi aşa va rămâne. Nu stăm cu ochii pe sondaje atunci când evaluăm sau anunţăm priorităţile legislative sau guvernamentale. Cred că e vremea să ne uităm foarte serios la cum depăşim crizele multiple pe care le traversăm. Mai departe, cine va sta cu ochii la sondaje astăzi, probabil că va pierde mult din credibilitatea partidului din care face parte", a arătat Gorghiu, într-o conferinţă de presă susţinută la Palatul Parlamentului.

Precizările vin după ce preşedintele Partidului Social Democrat, Marcel Ciolacu, a spus că îl bucură faptul că prim-vicepreşedintele PNL Rareş Bogdan i-a convins pe liberali că trebuie mărite pensiile. Întrebată dacă PSD i-a convins într-adevăr pe liberali să susţină majorarea pensiilor, Alina Gorghiu a replicat că nu îi "arde de glumiţe" la început de săptămână.

"Mie nu îmi arde, la început de săptămână, de glumiţe, indiferent de unde vin ele. Eu sunt convinsă că românii nu o duc mai bine dacă stăm şi glumin la conferinţele de presă pe seama lor. De aceea vă spun la modul foarte tranşant şi cât se poate de serios poziţia PNL: orice fel de partid politic, cu atât mai mult PNL, îşi doreşte un nivel de trai mai bun pentru populaţia din România. Îşi doreşte venituri crescute, pensii şi salarii mărite şi alocaţii mărite, de ce nu? Însă nu există o parte bună a guvernării care doreşte aceste măriri şi o parte rea a guvernării care nu le doreşte. Nu, Guvernul Ciucă îşi doreşte aceste lucruri, dar, sigur, întotdeauna există o disciplină financiară, nişte reguli pe care trebuie să le urmărim, un buget pe care Ministerul de Finanţe trebuie să îl pună la dispoziţie pentru aceste lucruri şi, după cum ştiţi, nu au fost discutate în coaliţie", a spus Alina Gorghiu.

Editor : A.V.D

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri