Cioloș confirmă că sunt miniștri care vor candida la alegeri și vor demisiona

Data publicării:
sedinta guvern ciolos

Premierul Dacian Cioloș a confirmat vineri că a avut discuții cu câțiva miniștri care au intenția să candideze la alegerile parlamentare pe liste de partid, precizând că aceștia vor demisiona din Guvern.

sedinta guvern ciolos 3

Întrebat dacă a avut discuții cu unii miniștri care doresc să candideze, Cioloș a răspuns: "Da, am avut discuții cu câțiva dintre ei și probabil, în perioada imediat următoare, o să anunțe ei decizia pe care au luat-o. Evident (că vor demisiona — n.r.), sigur".

Premierul a făcut declarații vineri după participarea la întâlnirea strategică ELI-NP pentru dezvoltarea conceptului 'Laser Valley-Land of Lights — dezvoltare teritorială inteligentă'.

Ministrul economiei, Costin Borc, cel al fondurilor europene, Cristian Ghinea, sunt doi dintre membrii Cabinetului Cioloș care au afirmat că ar fi interesați de o candidatură la alegerile parlamentare. Ghinea chiar a confirmat că negociază cu USR un loc pe listele noii formațiuni. Există informații neoficiale care afirmă că și ministrul transporturilor, Sorin Bușe, ar avea oferte din partea PNL pentru a candida pe listele liberale. Vlad Voiculescu, ministrul sănătății, are și el o ofertă publică din partea USR, în privința căreia nu s-a pronunțat. 

Premierul Dacian Cioloș a declarat în mai multe rânduri că nu va candida la alegerile parlamentare, în pofida solicitărilor și a invitațiilor lansate de președintele Klaus Iohannis și de conducerea PNL de a se înrola în partid și de a candida la alegerile parlamentare. Joi seara, în studiourile Digi24, premierul Cioloș a explicat intențiile sale. Nu candidează pentru a-și onora o promisiune, anume că nu compromite actul guvernării prin implicarea într-o campanie electorală. Cioloș a declarat, în premieră, la Digi24, că dorește să lanseze un proiect-platformă, care să conțină principii de guvernare, proiecte deja demarate și care ar trebui continuate, iar partidele care doresc să-l susțină se pot ralia acestui proiect. Până acum, PNL, prin președintele formațiunii, Alina Gorghiu, a declarat că atâta vreme cât există elemente comune de program, liberalii se raliază unei astfel de inițiative. În opinia lui Gorghiu, după alegeri, axa reformatoare a României este Klaus Iohannis-Dacian Cioloș-PNL.

 

 

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
„Putin nu a greșit atât de mult. Ne urăsc cu adevărat". Rușii fugiți de frica războiului se întorc și ajută...
Digi FM
Rețeta specială de sarmale a Nadiei Comăneci. Ce bucate tradiționale face fosta gimnastă de Paște: „Am...
Pro FM
De ce nu se afișează Lidia Buble cu iubitul ei, un afacerist de 62 de ani: „Când o să fie să mă mărit, o să...
Film Now
"A fost un dezastru. Lui Dwayne nu-i păsa deloc". The Rock ar fi întârziat deseori și 7-8 ore la filmările de...
Adevarul
Angajator criticat, după ce un tânăr a refuzat să acorde 90 de minute unui test de selecție pentru că „părea...
Newsweek
De unde vine expresia „pe vremea lui Pazvante Chioru"? Ce înseamnă? Legătura cu haiducul Iancu Jianu
Digi FM
O mamă nu și-a crezut copilul care îi spunea că are monștri în dormitor. Problema era mult mai gravă: „S-a...
Digi World
Ce se poate întâmpla dacă mânânci prea multe ouă. Avantajele și dezavantajele consumului de ouă
Digi Animal World
Un câine s-a trezit în miezul nopții ca să păzească jucăriile spălate și lăsate la uscat în balcon: ”Se temea...
Film Now
Porecla adorabilă pe care a primit-o Ryan Gosling de la fiicele lui: „Mă dau gata de fiecare dată!”