Cîțu, despre protocolul coaliției: „Nu știu de ce mergeți direct către remaniere. Nu iau în calcul așa ceva în acest moment”

Data publicării:
Premierul Florin Cîțu.
Premierul Florin Cîțu. Foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Premierul Florin Cîţu spune că nu se așteaptă la remanieri de miniștri în perioada următoare și că demiterea lui Vlad Voiculescu a fost „o situaţie excepţională”. El a răspuns astfel la întrebările jurnaliștilor privind protocolul semnat aseară la ședința coaliției.

„Ştiţi foarte bine că din partea PNL a semnat Ludovic Orban. Preşedinţii de partide semnează protocolul, pentru că e un protocol politic. Se face distincţie între deciziile politice și deciziile guvernamentale. Eu nu știu de ce mergeți direct către remaniere. Nu trebuie să existe așa ceva. Eu sunt sigur că nu vom mai avea - sau doresc să nu mai avem astfel de situaţie în perioada următoare. Nu iau în calcul așa ceva în acest moment. Eu o văd ca pe o situaţie excepţională și nu are sens să discutăm acum”, a spus Cîțu după ședința de Guvern.

A fost răspunsul premierului, întrebat de jurnaliști ce se va întâmpla dacă va dori să remanieze un ministru, dar partenerii de coaliţie nu vor fi de acord.

„Nu s-a discutat aseară Constituţia sau modificarea Constituţiei și cred că deja aceste lucruri sunt clare pentru toată lumea”, a adăugat el.

În privința lui Voiculescu, premierul a spus: „Lucrurile se întâmplă şi mergem mai departe. Acum avem o coaliţie care funcţionează foarte bine. Toţi membrii coaliţiei susţin proiectele importante cu care am pornit la drum în decembrie anul trecut”.

Editor : Monica Bonea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri