Copreședinții USR PLUS au încercat să discute cu Iohannis. Barna nu a primit răspuns. Ce i-a spus președintele lui Cioloș

Data actualizării: Data publicării:
dacian ciolos in conferinta de presa
Copreședintele USR PLUS, Dacian Cioloș. Foto: InquamPhotos/Octav Ganea

Copreședintele USR PLUS Dacian Cioloș a spus la Digi24 că și el, și Dan Barna au încercat să aibă o discuție cu președintele Klaus Iohannis, în contexul disputei politice din coaliție. Ambii l-au contactat pe șeful statului. Barna nu a primit niciun răspuns, iar lui Cioloș, Iohannis i-a spus că discuția ar fi trebuit să aibă loc înainte de izbucnirea crizei.

Întrebat dacă a discutat cu președintele Klaus Iohannis de la izbucnirea crizei politice, Cioloș a spus: „Am încercat să discutăm, dar nu s-a putut”.

„I-am trimis un mesaj prin care l-am rugat să ne întâlnim și a spus că era bine să ne fi întâlnit înainte de a se declanșa criza. Eu știu că înainte, în ziua în care a apărut această situație, dimineața am convenit cu Dan Barna să-l contacteze și să încercăm să să avem o discuție cu președintele și înțeleg că nu primise răspuns”, a spus Cioloș.

„Evident că medierea președintelui e binevenită în orice moment. Acum am depus moțiunea de cenzură. Noi am fi vrut să discutăm înainte de asta, să vedem formula prin care putem merge înainte cu un alt premier, pentru că Florin Cîțu nu mai prezintă încredere pentru noi”, a adăugat el.

Cioloș a vorbit și despre declarația de miercuri a președintelui, în care făcea apel la maturitate politică.

„Probabil că era un discurs normal pregătit dinainte, nu mi s-a părut că e legat de ceea ce se întâmplă. Asta ne-a spus-o de fiecare dată când ne-am întâlnit și noi asta am căutat”, a spus Cioloș.

Întrebat dacă președintele încerca să liniștească apele, copreședintele USR PLUS a răspuns: „Evident. Și cred că și președintele e interesat de asta”.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri