CULTURA POLITICĂ. Mesajele ascunse din discursul politicienilor

Data publicării:
cultura politica

Specialistul în comunicare, Dan Petre, consideră că politicienii români comunică prost. Deficienţe au şi în ceea ce priveşte discursul.

„Confuz, trist și lipsit de orice fel de coerență. Nu este o strategie unitară între mebrii Guvernului și e nevoie de un timp mai lung pentru ca părțile respective să ajungă la un punct comun”, consideră Dan Petre.

Problema, consideră regizorul Alexander Hausvater, este că liderii politici comunică mult prea mult. De aici şi calitatea scăzută a mesajului.

„Cred ca românii înțeleg că politicienii nu sunt în birourile lor pentru că sunt în fața camerei... e singura țară în care vezi de dimineață până seara politicieni la TV”, spune Alexander Hausvater.

Experţii au analizat şi declaraţia ministrului Relu Fenechiu, în legătură cu cele 100 de vagoane dispărute de la CFR Marfă.

„Eu cred că pierdutul e un eufemism pentru faptul că s-au furat. E posibil să facă parte din strategia de pregătire a eșecului”, susține Dan Petre.

Concluzia regizorului Alexander Hausvater după această explicaţie ar fi că Relu Fenechiu are caracteristicile necesare unui actor.

„Să îl încurajăm să vină la teatru, că acum are imaginație, capacitatea de a justfica actul imaginar. În momentul de față sunt la Iași și lucrez cu actorii un spectacol. Credeam că e un spectacol de imagine, magie, dar acum văd că cineva care spune că a pierdut 100 de vagoane e mult mai imaginativ decât mine”, afirmă regizorul.

Profesorul Dan Petre mai este de părere că politicienii dau, în general, răspunsuri spontane. Iar atunci cînd comit erori, liderii politici se scuză că au fost prost informaţi.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri