D. Voiculescu: Mă gândesc dacă ideea lui T. Băsescu privind înalta trădare nu este bună de discutat în USL

Data publicării:
dan voiculescu mediafax-4

Dan Voiculescu / Foto: Mediafax

„Preşedintele avansează ideea că anumite persoane, Voiculescu, Ponta, dorim aplicarea articolului 86 din Constituţie care spune că preşedintele poate fi acuzat de înaltă trădare şi motive sunt destule”, a afirmat Dan Voiculescu, la şedinţa Consiliului Naţional al Partidului Conservator, potrivit Mediafax.

El a spus că printre motive ar fi „cedarea pe nimic din partea lui Mihai Răzvan Ungureanu a patrimoniului Fundaţiei Gojdu”, datorii internaţionale de primit, creanţe şterse de preşedintele Traian Băsescu „ca şi cum erau banii lui de buzunar”.

„Mă gândesc dacă, fiind ideea lui, nu este o idee bună să o discutăm în USL”, a adăugat Dan Voiculescu.

Acesta a mai spus că semnarea pactului de coabitare dintre premier şi preşedinte a fost necesară în acea perioadă în care ţara era într-un blocaj economic.

„Eu sunt convins că în acea perioadă semnarea pactului de coabitare a fost necesară. Eram într-un blocaj economic din care Victor Ponta trebuia să iasă. A făcut acest lucru inteligent, chiar dacă reprobabil pentru că nu a avut posibilitatea să explice public. După 3 ani de la semnarea pactului, preşedintele afirmă despre premier lucruri oribile, premierul afirmă despre preşedinte lucruri incredibile”, a afirmat președintele fondator al PC.

Președintele Traian Băsescu a declarat, recent, că învinuirile de spălare de bani lansate de Sorin Roșca Stănescu urmăreau să-l pună sub acuzare de înaltă trădare, ceea ce ar fi dus automat la suspendarea din funcţie.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri