Dan Barna: Eu sunt gata să îmi asum orice rol. Scopul este de a câștiga toate alegerile la care participăm

Data publicării:
Dan Barna vorbește într-o emisiune la Digi24
Dan Barna, președintele USR. Foto: Digi24

Alianţa USR-PLUS este hotărâtă să câştige alegerile prezidenţiale. "Nu candidăm de amorul artei", a declarat Dan Barna la emisiunea În Fața Ta, de la Digi24. Preşedintele USR a evitat să critice mandatul lui Klaus Iohannis la Cotroceni, însă spune că în toată Europa există un trend de reconstrucţie politică. De altfel, Dan Barna este entuzismat de ideea unui tur doi la prezidenţiale între Klaus Iohannis şi candidatul USR-PLUS. Doar că Alianţa încă nu şi-a desemnat prezidenţiabilul.

Dan Barna, președintele USR: Eu sunt gata să îmi asum orice rol pe care, convenindu-l cu colegii mei din USR și PLUS, considerăm că ne ajută. Scopul este de a câștiga toate alegerile la care participăm. Nu îmi propun să particip de amorul artei la vreo competiție electorală.

Moderator: Din punctul dvs. de vedere, Klaus Iohannis a fost un președinte bun sau rău pentru România?

Dan Barna: A fost un mandat care a contat foarte mult în a păstra România pe direcţia europeană.

Moderator: Și atunci de ce vreți să îl schimbați?

Dan Barna: În toată Europa se schimbă cumva energia în politică. În România - și 26 mai exact asta arată - componenta activă a societăţii, antreprenorii, oamenii care și-au construit o viață confortabilă au înţeles că trebuie să se implice şi politic. Și, practic, eu sau Dacian Cioloş, USR-PLUS reprezintă această nouă componentă activă a societăţii,

Urmăriți aici interviul integral.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri