Elena Udrea: „ARD a fost făcută în pripă și pe genunchi”

Data publicării:
12122012 20m 20udrea 20ard 20ungureanu-38332

Nu am avut o comunicare foarte bună”, crede fostul președinte al filialei PDL București. „Nu a avut substanță mișcarea aceasta. Modul în care s-a materializat s-a dovedit a fi neinspirat și ca dovadă - iată rezultatul!”, a declarat Elena Udrea la Digi24.

„După alegeri, se face o analiză și apoi iei niște decizii. Indiferent de rezultat, că e rău sau bun, se face convenție națională. Toată lumea care ține la acest partid gândește la fel. Dacă există un alt coleg care vrea să devină președintele partidului, trebuie să vină cu un program și să vedem ce ne propune. Decizia constituirii ARD a fost luată în pripă, iar Alianța s-a făcut pe genunchi”, a spus Udrea, în contextul discuției despre o eventuală debarcare a lui Vasile Blaga de la conducerea partidului.

Întrebată dacă Mihai Răzvan Ungureanu ar trebui să joace un rol important în PDL, Elena Udrea a spus că fostul premier nu trebuie pierdut, dar și că ar fi trebuit să fie mai implicat în bătălia electorală.

„Ca să conduci un partid, trebuie să ai susținerea liderilor din teritoriu. Este complicat acum să spunem dacă domnul Ungureanu poate conduce PDL”, a precizat Elena Udrea, proaspăt aleasă deputat PDL.

Formațiune politică nouă, bazată pe PDL

Deputatul PDL susţine că o convenţie a partidului este necesară pentru a relansa PDL pe scena politică. „Oricare dintre colegii mei care vor un PDL puternic și care să recâștige încrederea electoratului vrea întâi o analiză”, a arătat Elena Udrea. „Avem opțiunea de a ne întoarce la PDL - și sunt foarte mulți cei care vor asta - sau a veni cu o formațiune politică nouă, dar nu o alianță de partide mici plus PDL, ci o nouă formațiune politică bazată pe PDL, care sa fuzioneze cu alte partide și din asta să avem un partid nou, cu o denumire nouă și care să aibă un drum propriu”, a subliniat fostul ministru al turismului și dezvoltării regionale.

În cazul în care PDL nu îşi recâştigă procentele pierdute în ultimele luni, Elena Udrea este de părere că mulţi membri se vor îndrepta spre alte partide.

Mulți primari PDL părăsesc barca partidului

„Foarte mulți primari sunt tentați să părăsească barca partidului, pentru că se gândesc că va fi greu în continuare, de aceea trebuie foarte multă demnitate și trebuie acționat să dai ăncredere oamenilor tăi”, a mai precizat Elena Udrea.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri