Emil Hurezeanu: Crin Antonescu a ieșit întărit după ședința Biroului Politic Național al PNL

Data publicării:
emil hurezeanu - captura digi24 g

Prezentat de „apropiații domnului Ponta, de posturile de televiziune, de comentariile apropiate PSD și USD” ca „motivul unor conflicte” între „tabere își încrucișează armele”, Crin Antonescu și-a consolidat, marți seară, poziția la vârful Partidului Național Liberal, a apreciat Emil Hurezeanu.

La prima vedere, nu l-a omorât, l-a întărit povestea din această seară. Rămâne de văzut care este spatiul de manevră al domnului Ponta, în ce măsură domnul Ponta mai poate reveni de la angajamentele, propunerile pe care le-a facut în raport cu UNPR, cu domnul Oprea. Pentru că înțeleg că acolo e o presiune care face, probabil, ca domnul Ponta să se teamă de viceprim-miniștri cu aceleași însărcinări”, a adăugat jurnalistul.

Crin Antonescu a declarat, după şedinţa Biroului Politic, că PNL a decis că îşi menţine propunerile pentru posturile de miniştri, inclusiv cea referitoare la postul de vicepremier pentru Klaus Iohannis, dorind, până la 15 iunie şi scăderea numărului de ministere.

Antonescu a precizat că BPN al PNL a adoptat hotărârea privind poziţia partidului vizavi de criza din USL cu majoritate de voturi.

„Sunt mai multe decizii care s-au luat. Probabil cel mai important lucru este hotărârea pe care Biroul Politic a adoptat-o în legătură cu poziţia PNL la discuţiile din interiorul USL. Au fost mai multe propuneri, practic treipropuneri, au fost supuse toate votului. A fost adoptată cu 68 de voturi "pentru", 2 voturi "împotrivă", 2 abţineri, a spus Crin Antonescu, potrivit Mediafax.

El a arătat că în varianta adoptată de BPN al PNL, partidul îşi menţine propunerile pentru posturile de miniştri care îi revin în cadrul Cabinetului şi anume: Klaus Iohannis - ministru de Interne şi viceprim-ministru, Eugen Nicolăescu - ministru al Finanţelor publice, Teodor Atanasiu - ministru al Economiei şi Cristian Buşoi - ministru al Sănătăţii.

De asemenea, conducerea liberală a decis marți seară să ceară desființarea Uniunii Social-Democrate - adică a alianței dintre PSD, UNPR și PC - pe motiv că aceasta contravine protocolului USL și este o încercare de a substitui o titulatură, cu potențial de „înșelare a electoratului”.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri