Fostul ministru Florin Roman spune că universitatea care i-a eliberat diploma de masterat infirmă acuzațiile de plagiat împotriva sa

Data actualizării: Data publicării:
florin roman tine un document in mana in parlament.
Florin Roman, deputat PNL. Foto: Facebook

Deputatul PNL Florin Roman spune că a demisionat din funcția de ministru al Digitalizării după ce a fost acuzat de plagiat și după „un întreg șir de minciuni și mizerii care mi s-au pus în spate”. Roman susține că universitatea care i-a eliberat lucrarea de masterat infirmă acuzațiile de plagiat.

„Am demisionat din funcția de ministru urmare a acuzațiilor politice de plagiat, a unui întreg șir de minciuni și mizerii care mi s-au pus în spate.

La mai bine de 10 luni de la acele acuzații, universitatea îmi comunică oficial ca nu există probe privind un eventual plagiat. Așadar, singura instituție care conform legii trebuia să se pronunțe, infirmă acuzațiile de plagiat, în urma solicitării scrise.

Fac aceste precizări întrucât este important sa învățam cu toții, ca dreptatea se face acolo unde spune legea, nu prin jocuri politice de culise. Aviz amatorilor!”, arată un mesaj al lui Florin Roman publicat pe Facebook.

Florin Roman și-a dat în decembrie demisia din funcția de ministrul Cercetării, Inovării şi Digitalizării, în urma scandalului public în care a fost implicat în legătură cu studiile și „neglijențele ” din CV.

Florin Roman a fost acuzat că și-a trecut în CV faptul că este licențiat al Universității Babeș-Bolyai din Cluj Napoca, în vreme ce el a urmat cursurile unui colegiu din Alba Iulia. Rectorul UBB, Daniel David, a arătat că Roman nu a urmat cursurile UBB și nu este licențiat al universității.

Acesta a urmat cursurile unui colegiu din Alba Iulia și doar a dat un examen de absolvire la Universitatea Babeș-Bolyai, ceea ce nu înseamnă că este licențiat al universității. „Din datele noastre, din arhivă, domnul ministru a făcut studiile la Alba Iulia, la un colegiu în cadrul universității de acolo și a venit la Universitatea Babeș-Bolyai pentru a susține examenul de absolvire pentru acel colegiu, în condițiile probabil - asta este o ipoteză a mea - că universitatea nu era încă acreditată atunci să ofere acea diplomă de absolvire. Acesta era un învățământ de scurtă durată, un învățământ superior, dar de scurtă durată. În paralel, există la Universitatea Babeș-Bolyai un învățământ de lungă durată, care presupunea admitere, puteam recunoaște, din cei patru ani, studiile făcute la Alba Iulia și după aceea se dădea o teză de licență, dar nu s-a întâmplat acest lucru”, a explicat Daniel David la Digi24.

Roman este acuzat de plagiat în legătură cu lucrarea de masterat, pe care ar fi copiat-o.

Editor : Alexandru Costea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri