Exclusiv Gabriela Firea spune că cineva a vrut să-i compromită candidatura la Primăria Capitalei pentru ca să fie reales Nicușor Dan

Data actualizării: Data publicării:
Gabriela Firea la Studio Politic
Gabriela Firea a spus la emisiunea Studio politic că ”un cetățean alege un primar ca să facă proiecte, nu să spună trei ani de zile ce nu a putut el să facă și din ce cauză.” Foto: captură Digi24

Invitată la Digi 24, la emisiunea Studio politic, Gabriela Firea a spus în exclusivitate că va fi candidatul PSD la Primăria Capitalei și a făcut declarații electorale, deja, despre actualul primar. De asemenea, aceasta susține că a fost sabotată în cazul azilelor groazei, pentru că USR și liberalii care au rămas cu Ludovic Orban vor să-l mențină pe actualul primar în funcție.

Gabriela Firea a vorbit și despre susținerea liberalilor, subliniind că PNL-ul condus de Nicolae Ciucă nu îl susține pe Nicușor Dan.

”PNL? Ar fi păcat, cred că nu. Cred că doar cei care îl susțin explicit pe Nicușor Dan. USR, partea care a mai rămas din PNL la domnul Orban, zona aceasta de PNL, nu PNL-ul condus de domnul Ciucă. Eu nu cred în coincidențe, știu exact unde anume s-a apăsat pe pedala de accelerație pentru a-mi crea mie o imagine negativă și a scădea practic în sondaje.”, a spus Gabriela Firea.

”Cred că liberalii vor fi oameni politici pragmatici și, în primul rând, vor ține cont de vocea cetățenilor. Eu am fost în toată această perioadă în cartierele din București, în piețe, vorbesc cu oamenii, oamenii nu cred că eu aș fi avut cea mai mică implicare în scandalul din această vară. Mă susțin mulți, într-adevăr unii și-au pus semne de întrebare, dar foarte mulți vor ca eu să-mi continui proiectele din postura de primar general. Evident trebuie să facem calcule acum să vedem dacă e suficient să candidez doar din postura de candidat al PSD și în ce măsură un posibil anunț nu ar stârni o coalizare în așa numita zonă politică a dreptei între celelalte partide politice. Dar dați-mi voie să cred că, după tot ce s-a întâmplat în ultimii trei ani în București, PNL nu are cum să dea girul lui Nicușor Dan.”

Gabriela Firea a atacat și subiectul companiilor municipale și cel al datoriilor.

”În primul rând marota transformată 100% în minciună că a plătit datoriile a picat chiar în aceste zile. (...) Are în continuare 11 companii pe care multe le consideră în continuare foarte utile, deși în campania electorală le denigra, iar acum aceste 11 societăți au 2,5 miliarde datorii, aproape cele trei de care vorbea la începutul mandatului acum 3 ani. Cu jumătate din societăți are în continuare aceeași sumă mare ca datorie. Unde sunt economiile?”

Gabriela Firea spune că Nicușor Dan a primit mai mulți bani de la Ministerul Finanțelor decât a primit ea, chiat dublu în unele luni și îi lansează invitația să-și compare tabelele cu încasări.

”Îl rog pe domnul Nicușor Dan să vină cu tabelul cu toate încasările pe care le-a avut la Primăria Capitalei. Cota primită de la Ministerul de Finanțe trei ani de zile și eu să am de asemenea tabelul meu.”, a spus Gabriela Firea.

”Sumele primite de mine ca primar general nu au putut fi comparate cu anteriorii care au avut mandate, pentru că orice mandat se compară cu mandatul anterior. Devalorizare s-a produs întotdeauna, și nevoile cetățenilor cresc, dar vreți să vă spun ceva? Cetățenii când aleg un primar și acel primar își preia funcția, nu vor să audă de la primari de ce nu au făcut anumite lucruri și să dea vina totdeauna pe fostul primar. Greaua moștenire, această expresie, era să spunem legitimă în primul an. Dar dumnealui se apropie de finalul mandatului și vine tot cu greaua moștenire.”, a spus Firea, care a continuat să enumere realizările din mandatul său la Capitală:

”Primind o sumă atât de mare de bani avea posibilitatea să achite și din datorii și să continue proiecte, cum am făcut eu. Eu am încheiat podul Ciurel, ce pod a încheiat domnul Nicușor Dan? De la Doamna Ghica, 80% făcut în mandatul Gabrielei Firea. Îi mulțumim lui Nicușor Dan că a încheiat 20% dintr-un proiect al gabrielei Firea.”

Tot în același registru, Firea a mai spus că ”un cetățean alege un primar ca să facă proiecte, nu să spună trei ani de zile ce nu a putut el să facă și din ce cauză. Eu pot să vin în apărarea mandatului meu cu tot ce au văzut toți cetățenii: Pasajul Piața Sudului finalizat, Nicolae Grigorescu, Splai, Dudescu, finalizat, Ciurelul, aproape 80% din Doamna Ghica și foarte multe alte proiecte.”

Legat de apa caldă și întreruperile cu alimentarea agentului termic, Gabriela Firea a spus că nu au fost atâtea zile opriri și intervale atât de lungi de timp fără apă caldă în mandatul ei.

”La noi dacă era o avarie, eu mă duceam imediat și stăteam cu toți muncitorii să se rezolve. Dumnealui, din păcate, nu-i pasă. (...) Eu nu mi-am făcut campanie electorală, promițând mincinos ca domnul Dan, că dacă mă aleg pe mine pe 28 septembrie vor avea apă caldă și căldură. Eu ceea ce am promis, în proporție de mai mult de 70% am realizat. Domnul Dan ce a promis, nici măcar în proporție de 30%.”, a spus Gabriela Firea, la Digi 24.

Editor : M.I.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Cel mai periculos lucru de pe Pământ: dacă stai lângă el 5 minute, te omoară în 2 zile și este foarte aproape...
Digi FM
Cât de grea este proba fizică de la recrutarea MApN. Ce trebuie să știi dacă ai tatuaje
Pro FM
Kelly Clarkson, adevărul despre transformarea ei: „Am luat medicamente ca să slăbesc, dar nu Ozempic!”...
Film Now
Tom Cruise, surprins la bustul gol pe o plajă din Mallorca. La 61 de ani, celebrul actor cucerește cu fizicul...
Adevarul
Craterele uriașe de pe dealurile Hunedoarei, rămășițe din anii '50 ale Războiului Rece VIDEO
Newsweek
OFICIAL Cum pot primi pensionarii 1000 de lei în plus la pensie ? Exista o singură condiție
Digi FM
Colegii lui Mihai Onilă, revoltați după ce acesta a decis să plece din trupa AXXA: „Vom continua fără el, să...
Digi World
Boala despre care se cunosc „şocant” de puţine lucruri, potrivit experţilor
Digi Animal World
Momentul când o veveriță însetată se ține după un turist pentru a primit o gură de apă: „E atât de...
Film Now
Jennifer Lopez și Ben Affleck, la un pas divorț, la mai puțin doi ani de când s-au căsătorit. Un apropiat a...
UTV
Portalul dintre New York si Dublin a fost inchis din cauza “comportamentului neadecvat”