Iar nu a fost cvorum la ședința pentru calendarul moțiunii. Moșteanu: Domnule Ciolacu, nu abia așteptați să-l dați jos pe Cîțu?

Data actualizării: Data publicării:
florin citu cu mainile ridicate
Premierul Florin Cîţu. FOTO: INQUAM PHOTOS - Ilona Andrei

Calendarul moțiunii de cenzură împotriva Guvernului condus de Florin Cîțu nu a putut fi stabilit nici sâmbătă, la ședința Birourilor Permanente Reunite, deoarece nu a fost întrunit cvorumul. Ședința a fost amânată pentru luni.

Așadar, ședința care fusese programată pentru ora 11.00 nu s-a putut ține deoarece nu au fost suficienți membri pentru a se îndeplini cvorumul.

Pe lângă echipa lui Florin Cîțu care nu a participat nici la ședința de vineri seară, nici sâmbătă, nu au fost prezenți nici reprezentanții UDMR, dar nici cei ai PSD. De altfel, social-democrații vor stabili abia duminică strategia pe care o adoptă față de această moțiune de cenzură.

Ședința ar urma să se reia luni, la ora 12.00.

Purtătorul de cuvânt al USR PLUS, Ionuț Moșteanu, a transmis, sâmbătă, pe Facebook, că au lipsit liderii PNL și PSD, subliniind că "USL revine în forță".

"Din nou, nu am avut cvorum la ședința Birourilor Permanente Reunite în care trebuia să stabilim calendarul moțiunii de cenzură. Au lipsit din nou liderii PNL și PSD. Pare că USL revine în forță.

Domnule Ciolacu, nu era vorba că abia așteptați să îl dați jos pe Florin Cîțu din fruntea Guvernului?

P.S. Mai încercăm odată, luni la 12:00", a scris Ionuț Moșteanu.

Nici vineri seară, în noaptea depunerii moțiunii de cenzură de către USRPLUS și AUR, nu a fost îndeplinit cvorumul.

Cvorumul necesar pentru ședință este 14, au participat însă doar 11, de la USR PLUS, AUR, câțiva de la PSD. De la PNL a participat un singur membru, respectiv Ludovic Orban, președintele partidului și al Camerei Deputaților. 

Atunci, Ludovic Orban a fost acuzat că a încercat să grăbească procedura. Florin Roman l-a acuzat, pe grupul intern de comunicare al PNL, pe Ludovic Orban, că acesta a pus la cale "o tentativă de puci".

Florin Cîțu a declarat, sâmbătă, că este bizară acțiunea prin care Ludovic Orban a încercat, împreună cu cei de la USR PLUS, să bage de urgență în procedură parlamentară moțiunea de cenzură a USR PLUS și AUR. "Nu e trădare, dar e bizar", a declarat premierul.

Citește și:  Rareș Bogdan, critici la adresa lui Orban: Vrem să credem că nu ne va încurca și nu va face jocul AUR - USR PLUS, deși e tot mai greu

 

 

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri