Iohannis, despre pericolul unui război cu Rusia: NATO e cea mai puternică alianță militară de când se fac alianțe pe Pământ

Data publicării:
militari polonezi într-o aplicație NATO
Militari NATO în cadrul aplicației militare Anaconda-23, imagine cu caracter ilustrativ. Foto: Profimedia Images

Președintele Klaus Iohannis a dat asigurări joi, întrebat despre pericolul extinderii războiului în Europa, că România este protejată de „cea mai puternică alianță militară de când se fac alianțe pe Pământ”.

„Toate aceste chestiuni în NATO sunt discutate permanent și atucni când avem întâlniri la nivel înalt luăm decizii care au impact pe o perioadă mai lungă. Aceste lucruri se analizează și decizia se ia de noi toți împreună. NATO s-a dovedit a fi o organizație solidă, foarte puternică, cea mai puternică alianță militară de când se fac alianțe pe Pământ. Iar România nu a fost niciodată atât de bine protejată cum este acum ca partea a NATO”, a declarat președintele Klaus Iohannis.

Acesta a fost întrebat și despre posibila alegere a lui Donald Trump pentru al doilea mandat și despre cum ar afecta asta Alianța.

„Despre alegeri în state aliate partenere, nu e cazul să mă exprim eu. Fiecare națiune își alege liderii”, a declarat scurt președintele.

În ultima perioadă, tot mai mulți lideri europeni sau șefi de armate din țările NATO și-au exprimat îngrijorarea în legătură cu posibila escaladare a conflictului cu Rusia. Ministrul german al apărării, Boris Pistorius, este de părere că, având în vedere situaţia de securitate şi nevoile armatei, Germania trebuie să ia în considerare introducerea serviciului militar obligatoriu.

Și șeful armatei române a declarat într-un interivu pentru Europa Liberă că Armata României nu are legea necesară pentru a pregăti populația să facă față în cazul extinderii războiului din Ucraina și nici pentru a acționa proporțional cu pericolele militare existente.

Editor : R.K.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri