Klaus Iohannis, atac la PSD și la CNA pe tema referendumului pentru justiție: Este jalnic

Data actualizării: Data publicării:
klaus-iohannis-presidency

Președintele Klaus Iohannis a criticat acțiunile PSD de a descuraja votul la referendumul pentru justiție și, în același timp, a criticat Consiliul Național al Audiovizualului pentru că a refuzat să acorde timpi de antenă pentru promovarea referendumului.

Principalele declarații ale președintelui Klaus Iohannis:

Pe 26 mai se votează la referendum și PSD-ului îi este frică de acest vot.

Se vede cum activiști, oameni din conducere încearcă, umblă pe la județe și pe la primării ca pesediștii să-i convingă pe oameni nici să nu voteze la referendum.

Este jalnică această încercare.

PSD încearcă și instituțional să blocheze acest referendum. A dat Dragnea ordin la CNA. Referendumul e un scrutin care se ține împreună cu europarlamentare dar este altceva. CNA, pentru prima dată din istoria postdecembristă, a refuzat să acorde timpi de antenă pentru publicitatea referendumului.

Nici n-au vrut să ia în discuție chestiunea. Când le-am trimis un clip, au spus că acest clip este reclamă electorală și să mă descurc cu partidele. Ce obrăznicie din partea CNA. Este jalnic.

Klaus Iohannis, despre referendumul pentru justiție: Români, nu irosiți dreptul la vot

Dar românii nu trebuie să se teamă. Dacă vor românii să știe de ce vor fi feriți dacă votează, să se uite la ce s-a întâmplat în campanie, în țară. La Topoloveni, oameni care nu sunt de acord cu Dragnea au fost arestați pe loc, duși la poliție. Târgoviște, oraș frumos, cetate de scaun, a fost închis orașul fiindcă peșediștii au vrut în liniște să-și facă campania electorală.

Dreptul la vot este câștigat în decembrie 89 prin sacrificiul suprem. Vă spun, români, nu irosiți dreptul la vot. Mergeți, votați, nu va poate lua nimeni acest drept. Nu vă temeti, fiindcă dreptul la vot este al vostru. Și pe 26 mai puterea este la vot, mergeți și decideți, nu lăsați pe alții, nu lăsați PSD să decidă în locul vostru. Mergeți la vot.

Întrebare: Se va face pragul la referendum?

Vom vedea ce rezultat vom avea și atunci vom discuta. E o întrebare pe care trebuie să o păstrăm după referendum. Deocamdată, cred că va fi validat.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri