Klaus Iohannis, despre şefia SIE: Probabil voi face o propunere noului Parlament, după alegeri

Data actualizării: Data publicării:
klaus iohannis declaratie cotroceni presidency

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat că nu s-a gândit încă la un succesor pentru şefia SIE şi că „este timp destul după alegeri” să o facă. „Probabil voi face o propunere noului Parlament după alegeri”, a spus şeful statului.

klaus iohannis declaratie cotroceni presidency

„Am primit azi în jurul prânzului demisia de la MRU, domnia sa a menţionat motive personale şi nu am informaţii suplimentare, având în vedere că SIE trebuie să lucreze permanent şi să fie pregătit pentru a interveni în orice situaţie mi s-a părut important să reacţionez foarte repede, dar imediat ce am primit această demisie am acceptat-o.

Serviciul va fi condus interimar până se îndeplinesc toate procedurile birocratice de Silviu Predoiu.

Cred că acest Parlament va fi foarte ocupat cu alegerile şi sper să fie şi foarte ocupat cu a găsi candidaţi care nu au dosare penale şi să fie ocupaţi şi cu o campanie curată şi nu cred că le voi încărca agenda cu numirea unui nou director la SIE. Predoiu a mai fost la interimar şi nu e o situaţie care reclamă o intervenţie urgentă.

Probabil voi face o propunere noului Parlament, după alegeri”, a declarat Klaus Iohannis.

„Am lucrat foarte bine cu domnul ungureanu, eu l+am propsu la conducerea SIE. Probabil că voi afla motivele când vom discuta în linişte.

Doar am primit demisia azi la prânz, înţeleg că are o situaţie medicală care nu i-a permis să vină personal la Cotroceni, dar vom lămuri urgent imediat ce se va face bine”, a adăugat el.

Președintele Klaus Iohannis a transmis o scrisoare Parlamentului http://www.digi24.ro/stiri/actualitate/politica/seful-sie-mihai-razvan-ungureanu-a-demisionat-574669în care le propune aleșilor să ia act de demisia lui Mihai Răzvan Ungureanu de la conducerea SIE și să declare vacantă această funcție.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri