Klaus Iohannis, la plantat copaci la Dăbuleni: Ambiția este să ajungem să avem păduri 40% din suprafața României

Data actualizării: Data publicării:
iohannis citu tancsozs

Klaus Iohannis a declarat, miercuri, la Dăbuleni, unde împreună cu premierul Cîțu și cu ministrul Mediului, Tanczos Barna, a lansat campania de împădurire de anul acesta, că ambiția sa și a Guvenului este să ajungă la acoperirea cu păduri a 40% din suprafața României. Eurostat a anunțat zilele trecute că România se află printre țările europene cu cele mai puține păduri - 29% din suprafața țării. 

Klaus Iohannis a spus că în 2020 au fost plantați 50 de milioane de copaci, iar anul acesta au fost rezervați pentru împădurire 1,5 miliarde de euro din programul PNRR.

„Ne găsim în județul Dolj unde deșertificarea este o realitate. Pământul arabil s-a transformat în teren nisipos. Dacă nu se face nimic nisipul se duce mai departe. Deja avem o pierdere de 1000 de hectare de teren agricol în fiecare an”, a explicat președintele. 

„Ne angajăm prin PNRR la o misiune aproape imposibilă. Această misiune este plantarea câtorva zeci de mii de hectare de pădure folosind banii din PNRR. Este un angajament ferm al Guvernului”, a declarat și ministrul Mediului. 

Editor : A.V.D

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri