Liste comune PSD-PNL. Rareș Bogdan: „Nu renunţăm la «noi înşine»”. Bode: „Dacă BPN decide, asta se va întâmpla”

Data actualizării: Data publicării:
BUCURESTI - PARLAMENT - SEDINTA BIROULUI POLITIC NATIONAL - PNL
Liderii PNL decid miercuri să meargă în alianță cu PSD la alegerile europarlamentare. Foto: INQUAM Photos/Saul Pop

Prim-vicepreşedintele PNL Rareş Bogdan a declarat, miercuri, întrebat despre o decizie privind candidaturi pe liste comune PNL şi PSD la alegeri, că este de acord cu ceea ce decide coaliţia, dar mai ales „cu ceea ce hotărăsc românii”. Și secretarul general al PNL, Lucian Bode, a spus, despre listele comune, că „dacă Biroul Politic Naţional astăzi va decide asta, asta se va întâmpla”.

„Sunt convins că votanţii liberali înţeleg foarte bine ce a făcut PNL pentru România şi ce va face. Am luat o decizie excepţională şi are primari excepţionali de la Emil Boc la Florin Oancea, la Chiţac, la Chirica, şi mulţi alţii”, a afirmat Rareş Bogdan, miercuri la Parlament.

Întrebat dacă alegerile prezidenţiale vor fi în septembrie, acesta a răspuns: „Nu ştiu”.

Chestionat mai departe dacă ar fi de acord cu această devansare a prezidenţialelor, Bogdan a replicat: „Eu sunt de acord cu ce hotărăşte coaliţia şi mai ales că ceea ce hotărăsc românii. Nu am detalii. Dar de ce se discută acuma de alegeri prezidenţiale? Discutăm de europarlamentare şi de locale”.

El a completat că „este un blazon important pentru România faptul că PNL are 1.300 de aleşi locali extrem de importanţi”.

„Niciodată PNL nu renunţă la «noi înşine»”, a mai punctat Rareş Bogdan, potrivit News.ro.

Secretarul general al PNL Lucian Bode a declarat, chestionat cum de liberalii vor face alianţă cu PSD la alegeri, în contextul în care un sondaj prezentat în şedinţa conducerii formaţiunii, în care a fost decis ca PNL să meargă singuri sub sloganul „prin noi înşine”, arăta că 70% din electorat nu ar dori această alianţă cu social-democraţii, că dacă BPN va decide acest lucru, atunci asta se va întâmpla. De asemenea, chestionat dacă şi-a schimbat electoratul PNL opinia în privinţa unor liste comune cu PSD la unele alegeri, el a replicat scurt: „Vom vedea”.

Întrebat cum vede că PNL şi PSD vor avea o listă comună la alegeri, în contextul în care mulţi dintre votanţii PNL spun că nu vor pune niciodată ştampila pe PSD, secretarul general al PNL a replicat: „Dacă Biroul Politic Naţional astăzi va decide asta, asta se va întâmpla”.

Chestionat şi ce s-a schimbat în trei luni de la decizia de la Sinaia, când sondajul prezentat în şedinţa PNL la care liberalii au decis că merg singuri în alegeri cu sloganul Prin noi înşine arăta că 70% din electoratul PNL îşi doreşte să meargă separat şi nu în alianţă cu PSD, Lucian Bode a spus: „Vorbiţi de sondaj. Ieri s-a finalizat un alt sondaj în care electoratul nostru, cred că peste 70%, vor alegeri comasate. Alianţa cu PSD o va decide Biroul Naţional. Nu pot să mă pronunţ”.

Totodată, întrebat dacă şi-a schimbat electoratul PNL opinia în privinţa unei alianţe cu PSD, fostul ministru de Interne a replicat: „Vom vedea”.

Liderul PNL Nicolae Ciucă şi preşedintele PSD Marcel Ciolacu au avut o întâlnire cu preşedintele Klaus Iohannis, miercuri, înainte de anunţarea înţelegerii privind alegerile din acest an, care va avea loc în cursul serii, la ora 19.00, au precizat surse politice.

Liderii coaliţiei au discutat, miercuri, despre comasarea alegerilor europarlamentare şi locale, în acest scenariu, lista comună PSD-PNL la europarlamentare urmând a fi deschisă de un independent. De asemenea, este luat în calcul ca alegerile prezidenţiale să fie devansate în luna septembrie, potrivit unor surse politice.

Editor : R.K.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri