Foto Marcel Ciolacu a fost primit de papa Francisc

Data actualizării: Data publicării:
marcel ciolacu si papa francisc stau la masa de vorba
Marcel Ciolacu a fost primit de papa Francisc la Vatican. Foto: gov.ro

Premierul Marcel Ciolacu a fost primit joi de papa Francisc, în cadrul vizitei de lucru pe care o face în Italia. Marcel Ciolacu i-a mulțumit papei pentru sprijinul acordat comunităților românești din Italia și din întreaga Europă.

„Astăzi am avut ocazia specială să discut la Vatican cu Sanctitatea Sa Papa Francisc și să-i exprim recunoștința pentru sprijinul acordat comunităților românești din Italia și din întreaga Europă”, a scris Marcel Ciolacu pe pagina sa de Facebook, unde a postat mai multe fotografii din timpul întâlnirii, în care apare alături de papa Francisc.

Cu prilejul întâlnirii, prim-ministrul român i-a oferit papei Francisc un tablou cu tematică religioasă, realizat de un pictor iconograf din Cluj, în care sunt ilustraţi cei şapte preoţi greco-catolici morţi în închisorile comuniste, beatificaţi de Papă în timpul vizitei acestuia în România, potrivit Agerpres.

Din delegația română au mai făcut parte ministrul de Externe, Luminița Odobescu, ministrul Apărării, Angel Tîlvăr, și viceprim-ministrul Marian Neacșu.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Marcel Ciolacu mai are programate astăzi întâlniri cu cardinalul secretar de stat Pietro Parolin și cu șefa guvernului de la Roma, Georgia Maloni, după care va participa la ședința de guvern comună Italia - România.

Premierul Marcel Ciolacu i-a îndemnat miercuri, în timpul vizitei la Roma, pe cetăţenii români aflaţi în Italia să se întoarcă acasă, admiţând însă că „suntem încă restanţi în ceea ce priveşte serviciile publice ale României, în ceea ce priveşte sănătatea, în ceea ce priveşte sistemul de învăţământ”.

„Dacă nimeni niciodată nu şi-a cerut scuze pentru că aţi fost nevoiţi, la un moment dat, să plecaţi din ţară, eu nu am nicio problemă să îmi cer eu scuze”, a afirmat el.

Editor : B.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri