Marcel Ciolacu, atac la Rareș Bogdan în scandalul ANRE: „Suntem oameni responsabili şi serioşi sau vorbim ca să vorbim?”

Data actualizării: Data publicării:
rares bogdan ciolacu
Foto colaj: Inquam Photos

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, i-a dat marți replica prim-vicepreședintelui PNL Rareș Bogdan, care a cerut demiterea conducerii Autorității Naționale de Reglementare în domeniul Energiei, după ce instituția a avut observații la ordonanța privind plafonarea preșurilor la energie. Liderul social-democrat a arătat că mandatul conducerii ANRE se termină oricum luna viitoare și l-a invitat pe Rareş Bogdan să vină cu o propunere de „un foarte bun specialist în energie” pentru viitorul preşedinte al ANRE.

„Nu a fost niciun scandal (în coaliție privind demiterea conducerii ANRE - n.r.). Mie nu mi-a cerut nimeni în coaliţie. Ce pot să vă informez, dar e un lucru public, poate ar trebui să se mai vorbească şi cu colegii care nu au pensii speciale din Parlamentul României, faţă de cei din Parlamentul European, că în octombrie echipa de conducere a ANRE îşi termină mandatul. Suntem oameni totuşi responsabili şi serioşi sau vorbim ca să vorbim?”, a spus Marcel Ciolacu.

În plus, liderul PSD l-a invitat pe Rareş Bogdan să vină cu o propunere de „un foarte bun specialist în energie” pentru viitorul preşedinte al ANRE.

„Îl invit pe domnul Rareș Bogdan să vină cu un om, cu un foarte bun specialist în energie pentru viitorul președinte al ANRE. Și dacă CV-ul o să ne impresioneze pe mine şi pe colegii mei noi îl vom susţine în Parlament. Nu am nicio reţinere să găsim un specialist, dar dacă dânsul şi-a luat această responsabilitate, îl invit să vină cu un specialist pentru şefia ANRE”, a mai spus Marcel Ciolacu.

Ordonanța privind plafonarea și compensarea prețurilor din energie a fost adoptată de Guvern, măsurile fiind prelungite până pe 31 august 2023. Potrivit variantei finale a OUG, plafonul până la care guvernul acordă compensări pentru energia electrică scade de la 300 kWh/lună, la 255 kWh.

Autoritatea Națională de Reglementare în Energie (ANRE) a avertizat Guvernul că ordonanța de compensare a facturilor la energie ar putea duce la dispariția unor furnizori din piață. Informația apare într-un aviz transmis de ANRE la Guvern.

Prim-vicepreședintele PNL, Rareș Bogdan, a declarat la Digi24 că solicită revocarea conducerii ANRE, care „subminează statul român și autoritatea Guvernului, a premierului și a nu mai puțin de 5 miniștri care au semnat această ordonanță”.

Citește și: Miza bănoasă a scandalului care poate rupe Coaliția PSD-PNL: un salariu lunar de 12.000 de euro

Editor : Bogdan Păcurar

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri