PNL forțează schimbarea procedurii parlamentare pentru cererile DNA

Data publicării:
gorghiu blaga pnl fb

Liberalii vor ca toate solicitările venite de la procurori privind umărirea penală, reținerea și arestarea preventivă a aleșilor să fie votate în maximum 48 de ore. Pentru ca acest lucru să se întâmple este nevoie însă de modificarea Regulamentelor celor două Camere. Liberalii au stabilit și un termen - 5 octombrie - până la care să fie operată modificarea Regulamentelor. Dacă acest lucru nu se întâmplă, PNL ar putea apela la arma grevei parlamentare sau a demisiilor în bloc, potrivit unor surse citate de News.ro.

gorghiu blaga pnl fb 1

Necesitatea modificării Regulamentelor în sensul renunțării la votul secret și al impunerii unui termen de 48 de ore pentru votarea cererilor venite dinspre DNA a fost reiterată, săptămâna trecută, după ce Senatul a respins solicitarea procurorilor anticorupție în cazul ex-vicepremierului Gabriel Oprea, acuzat de ucidere din culpă. „Avem un proiect de lege care spune ceva simplu: renunţăm la votul secret şi îl dăm cu orice vot, în 48 de ore. Nici astăzi nu este votat acest proiect de către PSD. Eu cred că o eventuală majoritate parlamentară va rezolva această problemă”, declara co-președintele PNL Alina Gorghiu.

Potrivit unor surse din partid, citate de News.ro, liberalii ar vrea să forțeze modificarea Regulamentelor. Concret, dacă nu se va reuși aprobarea modificării până pe 5 octombrie, senatorii și deputații PNL ar putea fie să intre în grevă parlamentară, fie să-și prezinte demisiile în bloc.

Liberalii au depus în septembrie 2014 proiectul de lege prin care să fie redus la 48 de ore (24 de ore pentru Comisia juridică, 24 de ore pentru plen) termenul de pronunțare asupra cererilor DNA. Proiectul a rămas de atunci blocat în Comisia specială privind Statutul deputaților și senatorilor, în condițiile în care Consiliul Legislativ a avizat negativ propunerea, pe motiv că inițiatorii au greșit considerând că pot reglementa problema imunității prin amendarea Statutului senatorilor și deputaților. Consiliul Legislativ a arătat, în punctul de vedere emis în octombrie 2014, că trebuie modificate Regulamentele celor două Camere și nu Statutul senatorilor și deputaților.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
A murit un nume uriaș al României. Lasă în urmă multă tristețe, însă numele lui Rodion Gheorghiță va dăinui...
Digi FM
Rețeta specială de sarmale a Nadiei Comăneci. Ce bucate tradiționale face fosta gimnastă de Paște: „Am...
Pro FM
Dua Lipa și iubitul ei, Callum Turner, fotografiați pe străzile din New York. Cei doi nu-și pot ține mâinile...
Film Now
Adevărul despre viața lui Johnny Depp, la aproape doi ani de la procesul cu Amber Heard: „Nu există...
Adevarul
Locul fascinant de la malul Dunării care atrage ca un magnet turiștii: „Atâția bujori înfloriți nu am văzut...
Newsweek
De unde vine expresia „pe vremea lui Pazvante Chioru"? Ce înseamnă? Legătura cu haiducul Iancu Jianu
Digi FM
Mihai Mărgineanu, șocat de ce a văzut în Vama Veche, în mini-vacanța de 1 Mai: „Voi știți ce mai fac copiii...
Digi World
O iluzie optică a făcut vâlvă pe rețelele sociale. Poți să ”vezi” cele trei creaturi din imagine în 15...
Digi Animal World
Un câine s-a trezit în miezul nopții ca să păzească jucăriile spălate și lăsate la uscat în balcon: ”Se temea...
Film Now
Fiica cea mare a lui Bruce Willis, noi dezvăluiri despre starea de sănătate a actorului: „Ce mi se pare...