PNL şi UDMR au lucrat sâmbătă la Programul de Guvernare. Au avut loc consultări și cu reprezentanții minorităților

Data actualizării: Data publicării:
nicolae-ciuca-declaratii-preluare-mandat-prim-ministru-interimar-inq-ganea (1)
Premierul desemnat, Nicolae Ciucă. Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

PNL şi UDMR au lucrat, sâmbătă, la Programul de Guvernare, întâlnirea având loc la Palatul Victoria, a transmis Executivul. Totodată, au avut loc consultări și cu reprezentanţii minorităţilor, altele decât cea maghiară, pentru a discuta despre susţinerea parlamentară.

„Astăzi, la Palatul Victoria, premierul desemnat Nicolae Ciucă, împreună cu echipa de experţi ai Partidului Naţional Liberal şi cu reprezentanţii Uniunii Democrate Maghiară, conduşi de Hunor Kelemen, au continuat lucrul la Programul de guvernare, pentru actualizarea şi compatibilizarea acestuia”, a transmis, sâmbătă, Guvernul.

Nicolae Ciucă, împreună cu președintele PNL, Florin Cîțu, a avut și o consultare cu reprezentanții minorităților naționale, altele decât cea maghiară, pentru a conveni liniile de colaborare în programul de guvernare și de susținere parlamentară.

Reprezentanții Guvernului transmit și ei ceea ce a spus și președintele PSD, Marcel Ciolacu, și anume că premierul desemnat a avut o convorbire telefonică cu liderul PSD, „în care s-a convenit ca negocierile politice dintre cei doi să aibă loc după finalizarea Programului de guvernare, precum și după analizarea celor zece măsuri urgente propuse de PSD”.

Liderul social democraților a transmis, la finalul discuției cu premierul desemnat, că „România nu are nevoie de un guvern minoritar", dar dacă partidul său decide să susțină un astfel de guvern, „acest lucru nu se poate face decât pe o perioadă limitată de timp". 

Editor : I.C

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri