Premierul Orban, despre planul medicului Cercel pentru bătrâni: Consider că este un act iresponsabil

Data actualizării: Data publicării:
ludovic orban masca manusi gov ro
Foto: Gov.ro

După președintele Klaus Iohannis, premierul Ludovic Orban l-a criticat și el dur pe medicul Adrian Streinu Cercel pentru ideea de a izola persoanele de peste 65 de ani de familiile lor. Premierul a ținut să precizeze că Cercel a vorbit în nume propriu.

„Dl Adrian Streinu-Cercel vorbește în nume personal. Nu are nicio legatură cu deciziile la nivelul guvernului. Critic sever aruncarea în spațiul public a unor propuneri care nu au intrat prin filtrul analizei și care nu fac parte din deciziile care se iau la nivelul guvernului”, a declarat Ludovic Orban marți seară, la TVR.

El dă asigurări că nu există nicio intenție „privitoare la parintii si bunicii nostri de a-i menține în izolare o perioadă atât de lungă sau, Doamne-ferește, de a asigura un spațiu de carantină și ruperea de familii”.

„Transmiterea publică a unei astfel de propuneri nu face bine nimănui și consider că este un act iresponsabil. Un act iresponsabil care vine din partea unui profesor considerat un specialist în epidemiologie, dar în ce privește măsurile aferente pare că nu înțelege deloc societatea, nu înțelege deloc respectul față de drepturile și libertățile fundamentale”, a mai spus premierul la TVR.

Și președintele Klaus Iohannis a criticat ideea lansată de la directorul Institutului Matei Balș, Adrian Streinu-Cercel, de a izola de familiile lor persoanele cu vârste de peste 65 de ani.

„A apărut o documentație de la un institut. Nu poate veni un institut, oricât de bine cotat, să spună ce și cum... A apărut o idee care a dus la foarte multă neliniște. Într-un asemenea plan cineva propunea măsura aberantă ca persoanele peste 65 să fie carantinate. Așa ceva nu se va întâmpla, e inacceptabil. Trăim într-o societate liberă, dar în nici un caz nu venim cu asemenea măsuri totalitare. Deci, stați liniștiți, nu vine nimeni să vă ia de acasă și să vă ducă în carantină, nu vine nimeni cu măsuri inumane”, a declarat Klaus Iohannis.

Editor: B.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri