Președintele critică proiectul de modificare a Constituției. Replica lui Crin Antonescu

Data publicării:
antonescu basescu mfax-2

Preşedintele Traian Băsescu nu crede că referendumul pentru revizuirea Constituţiei va fi organizat simultan cu europarlamentarele.

Eu nu cred că un proiect de Constituție care nu va ține contr de referendumul din 2009 va fi acceptat de CCR. Crin Antonescu de data asta și-a luat rolul mincinosului spunând: facem 300 de deputați, dar nu spune câte sute de senatori”, a spus Traian Băsescu.

Referendumul din 2009 viza un Parlament unicameral şi 300 de aleşi. Liderul PNL anunţa că în noua Constituţie va fi trecut doar numărul de deputaţi, mai exact 300, nu şi cel al senatorilor.

Şeful statului i-a acuzat pe liderii USL că vor să modifice Legea Fundamentală în funcţie de propriile lor interese.

Mai văd o trăsnaie care e exact ca cea prin care Năstase își făcuse Constituție cu 5 ani de mandat: partidul cu cel mai mare număr de mandate să dea automat premierul, luând președintelui atributul de a desemna un premier. În foarte multe democrații mandatul se poate da și celui mai mic dacă asta este soluția să strângi 50% plus 1”, a spus el.

Crin Antonescu, cel care se află şi în fruntea Comisiei de revizuire a Constituţiei, l-a acuzat pe şeful statului că minte în legătură cu modificările din proiect.

Minciuna este unde a spus clar nu că i se dă mandatul, că încearcă să facă un guvern și că automat are un premier și cu 30% conduce țara”, a spus Crin Antonescu.

Portivit declaraţiilor liderilor USL, cel mai probabil, referendumul pentru modificarea Constituţiei va fi organizat în două zile, pe 24 şi 25 mai. Cea de-a doua zi a referendumului se va suprapune peste alegerile europarlamentare.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri