Primarul Ilie Bolojan, despre protestul de joi, de la şedinţa de Consiliu Local: "O dramoletă a UDMR"

Data actualizării: Data publicării:
protest CL

"Este o dramoletă a UDMR". Aşa a catalogat primarul Ilie Bolojan protestul organizat joi, în sala mare a Primăriei Oradea, în timpul şedinţei de Consiliu Local.

Atunci mai mulţi elevi şi profesori de la două şcoli cu predare în limba maghiară din Oradea au cerut ca administraţia locală să aloce bani pentru renovarea clădirilor în care lucrează şi învaţă.

Consiliul Judeţean Bihor a alocat 200 de mii de lei Primăriei Oradea, care să fie destinaţi Liceului Ady Endre şi Şcolii Szacsvai Imre. Pentru că niciuna dintre clădiri nu este însă a Primăriei, Consiliul Local a decis să investească aceşti bani la Colegiul Tehnic "Traian Vuia".

Ilie Bolojan, primarul municipiului Oradea: "Nouă ne-au dat pentru două locaţii, unde nu putem să repartizăm banii. Pe de o parte, nu putem să reparăm termoficarea unei clădiri la care municipiul Oradea nu este proprietar, cum este liceul Ady Endre. Şi nu putem aloca bani pentru o clădire cu care Oradea este în litigiu, ea fiind revendicată. Dacă nu există un protocol cu respectiva entitate cu care suntem în litigiu, noi nu putem aloca banii.

Ca atare, ce am făcut? Pentru că nu sunt banii dlui Pasztor, nu îi aduce cineva de acasă, aşa că i-am dus la un proiect al oraşului Oradea, care nu poate fi contestat: reabilitarea internatului de la Vuia."

Redactor: Bogdan Băcilă

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri