Ramona Mănescu este noul ministru al Transporturilor

Data publicării:
ramona manescu PNL europarlamentar 4868101-Mediafax Foto-Stefan Micsik

Premierul Victor Ponta i-a transmis președintelui Traian Băsescu, luni dimineață, propunerea de numire a Ramonei Mănescu în funcția de ministru al Transporturilor. Ramona Mănescu a avut deja o întrevedere cu premierul, la Guvern. Cei doi au discutat despre restanțele ministerului.Înainte ca președinția să facă anunțul că a acceptat-o pe Ramona Mănescu în funcția de ministru, liderii USL s-au reunit într-o ședință de urgență, cu ușile închise, la care ar fi luat parte și Dan Voiculescu.

Europarlamentarul a fost una dintre cele două propuneri avansate de liberali pentru a prelua portofoliul vacant de 45 de zile. Celălalt candidat era Nini Săpunaru, însă acesta din urmă nu a fost agreat de premier. Ultimul cuvânt îl are preşedintele Traian Băsescu. Şeful statului poate respinge o singură dată şi doar motivat propunerea venită de la premier.

Președintele PNL, Crin Antonescu, a declarat duminică seara, la Digi24, că are convingerea că șeful statului nu are niciun motiv pentru a respinge candidații nominalizați de partid pentru a prelua șefia Ministerului Transporturilor.

Liderii Partidului Naţional Liberal au decis duminică, în şedinţa Biroului Politic Național, să îi propună pe deputatul Nini Săpunaru și pe europarlamentarul Ramona Mănescu pentru şefia Ministerului Transporturilor.

După ce decizia a fost făcută publică, europarlamentarul PNL Ramona Mănescu a declarat, la Digi24, că nu a avut încă timp pentru a se gândi la plan de abordare a privatizării companiei de stat CFR Marfă, în eventualitatea preluării mandatului la șefia Ministerului Transporturilor, pentru care a fost propusă de PNL și acceptată de premierul Victor Ponta.

Celălalt candidat al liberalilor pentru portofoliul Transporturilor, Nini Săpunaru, a acuzat presa de linşaj mediatic în ceea ce îl priveşte. Asta, după ce au apărut informaţii potrivit cărora acesta ar fi deţinut acţiuni la o firmă aflată în vizorul DNA.

Fostul ministru al Transporturilor, Relu Fenechiu, a dezvăluit la emisiunea Kilometrul 0, de la Digi24, că a votat împotriva înaintării a două propuneri.

„Aici, dacă doriți, pentru că nu e o chestiune extraordinar de delicată, a fost părerea mea ca partidul să trimită o singură nominalizare, pentru că din orgoliu am considerat ca decizia să o ia PNL-ul și nu altcineva”, a spus Relu Fenechiu.

Premierul a confirmat că o va propune preşedintelui Traian Băsescu pe Ramona Mănescu pentru conducerea Ministerului Transporturilor.

Ministerul Transporturilor a rămas fără şef de o lună şi jumătate, după ce liberalul Relu Fenechiu a fost condamnat de instanţa supremă la cinci ani de închisoare în dosarul Transformatorul. Decizia Înaltei Curţi a fost atacată cu recurs.

Prima propunere a liberalilor a fost Ovidiu Silaghi, care şi-a retras însă candidatura după ce DNA a cerut Parlamentului aviz pentru începerea urmăririi penale în cazul său într-un dosar de corupţie.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri