Siegfried Mureșan: Președinta CE nu acceptă niciun candidat din partea unui guvern aflat în procedură de destituire

Data actualizării: Data publicării:
siegfried muresan FB

Europarlamentarul PNL Siegfried Mureșan a declarat că Ursula von der Leyen nu acceptă niciun candidat din partea unui guvern aflat în procedură de destituire și că „orice discuție finală pe tema comisarului român va avea loc după votul pe moțiunea de cenzură.

„Așa stau lucrurile cu privire la desemnarea comisarului european din partea României:
1. Dan Nica a fost refuzat de președinta aleasă a Comisiei Europene la finalul lunii august. Respingerea este una definitivă. E clar că Dan Nica nu va fi acceptat niciodată; nici acum, nici în viitor.

2. Președinta aleasă a Comisiei Europene nu acceptă niciun candidat din partea unui guvern aflat în procedură de destituire. Orice discuție finală pe tema comisarului român va avea loc după votul pe moțiunea de cenzură”, a scris Siegfried Mureșan, într-o postare de Facebook.

Șefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, ar fi respins și a doua propunere a României pentru postul de comisar european. Ursula von der Leyen refuză cooptarea lui Dan Nica în echipa executivului european, au confirmat pentru Digi24 surse de la Bruxelles.

Oficial, noua Comisie ar trebui votată de Parlamentul European până la finalul lunii octombrie, dar este foarte posibil să asistăm la o amânare, în condițiile în care Comisia Europeană va dori, cel mai probabil, o a treia propunere de comisar european din partea României, după ce prima candidatură, cea a Rovanei Plumb, nu a trecut de comisia JURI din motive de integritate.

Redactor: Cristina Tudor

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri