Foto Viceprimărița Brașovului acuză „distragerea atenției de la ororile comise de cei care știau ce se întâmplă” la azilul din Voluntari

Data actualizării: Data publicării:
centru pentru persoane varstnice brasov
Căminul pentru Persoane Vârstnice din Brașov. Foto: Flavia Boghiu/ Facebook

Viceprimarul Brașovului Flavia Boghiu a scris marți pe Facebook că a mers la Căminul pentru Persoane Vârstnice din Brașov, pentru care au fost emise amenzi din cauza a „4 lămâi mucegăite, o cădiță de duș pe care o puteți vedea în poze cu o depunere de calcar și pentru urme de degete pe pereții unei camere care găzduiește o persoană greu deplasabilă”, în urma „ororilor scoase la suprafață (...) la Centrul din Voluntari, Ilfov, controlat de cuplul Firea-Pandele”. Mesajul vine în contextul în care acuză că „se încearcă distragerea atenției publice de la ororile comise de toți cei care știau ce se întâmplă”. 

„Așa arată Căminul pentru Persoane Vârstnice din Brașov. Azi am fost acolo!

Invit pe această cale toate organizațiile de servicii sociale, jurnaliști sau membri ai mass-media să viziteze Căminul și să vadă cu ochii lor.

Ieri, mai multe instituții abilitate ne-au controlat în urma ororilor scoase la suprafață de investigațiile jurnaliștilor Ovidiu Vanghele și Bianca Albu la Centrul din Voluntari, Ilfov, controlat de cuplul Firea-Pandele.

Pe noi ne-au controlat și ne-au amendat pentru, atenție: 4 lămâi mucegăite, o cădiță de duș pe care o puteți vedea în poze cu o depunere de calcar și pentru urme de degete pe pereții unei camere care găzduiește o persoană greu deplasabilă.

Am fost de foarte multe ori în ultimele luni în clădirea unde se află Căminul pentru Persoane Vârstnice. Acest centru din Brașov ar putea fi dat ca exemplu de bune practici în țară, pentru că implicarea noastră și a celor de la Direcția de Asistență Socială este una cât se poate de serioasă.

Se gândește cineva din autoritățile centrale la victimele călăilor (n-am cum să le spun altfel celor care se ocupau de căminele din Ilfov) și a incompetenței și complicității doamnei Ministru Firea și domnului primar Pandele? Urmează să vedem!

DAS Brașov a fost totuși amendată pentru 4 lămâi, în timp ce cuplul Firea-Pandele și toată încrengătura politică care știa de acele orori își continuă mandatele cu indiferență față de durerea reală provocată oamenilor.

Sunt lucruri de îmbunătățit la Brașov? Răspund categoric: Da!

Se încearcă distragerea atenției publice de la ororile comise de toți cei care știau ce se întâmplă Centrul de Vârstnici din Voluntari? Cu siguranță!  

Toți știau! 

Acum încearcă doar să vă distragă atenția de la ce-au făcut. Acum vor încerca să pună semnul egal între un cămin în care se schingiuiau bătrânii și unul în care au găsit 4 lămâi mucegăite. 

Însă nu voi permite ca oamenii care lucrează pentru vârstnicii din Brașov, angajații din Direcția de Asistența Socială, cei din Primăria Brașov să fie trași în mizeria politică pe care vor să o genereze cei de la guvernare”, arată mesajul scris de Flavia Boghiu.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Primarul Voluntariului, Florentin Pandele, și ministrul familiei, tineretului și egalității de șanse, Gabriela Firea, spun că vina în acest scandal a fost atribuită nedrept pe seama lor și au acuzat USR și o „campanie” împotriva fostului edil al Bucureștiului, care ar fi „atacat” de partidul din opoziție.

Cu un an și jumătate înainte de descinderile DIICOT la „azilele groazei”, aproape toate autoritățile locale și centrale cu atribuții în controlul centrelor sociale au primit reclamații despre nereguli sau chiar abuzuri la unul din centrele din Voluntari. Centrul de Investigații Media și Buletin de București au făcut publice noi documente care arată că au făcut sesizări încă din octombrie 2021. Primarul Florentin Pandele susține că nu a știut despre acestă situație. Crede că funcționarii din primărie i-ar fi ascuns adevărul, după cum a declarat la Realitatea TV.

Editor : Alexandru Costea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri