Victor Ponta și Daniel Chițoiu au avut discuții la Cotroceni

Data publicării:
pnl sediu

Actualizare 16.28. PSD a acceptat propunerea liberalilor de a avea o ședința comună a Parlamentului, vineri, la ora 12.00. 

Unii analiști consideră că liberalii s-ar putea să-i fi amenințat pe social-democrați că nu votează bugetul, pentru a obține în contrapartidă votarea candidatului pe care îl propun ei la șefia TVR.

Actualizare 16.25.  PNL vrea o ședință comună a Camerelor, vineri, pentru a se vota dn nou asupra propunerii privitoare la șefia TVR. Marți, parlamentarii PSD au boicotat ședința de plen, astfel încât propunerea liberalilor pentru conducerea postului public de televiziune, Rareș Bogdan, nu a putut fi votată, întrucât nu a fost cvorum.

Actualizare 15.56. . Victor Ponta și Daniel Chițoiu au revenit la Palatul Victoria.

Actualizare 15.50. O ședință de urgență USL va avea loc în această seară.

___________________

Discuțiile dintre președinte, premier și Daniel Chițoiu ar fi vizat bugetul. Premierul i-ar fi cerut președintelui să promulge legea bugetului de stat, pe care șeful statului a amenințat că o va retrimite Parlamentului din cauza accizei la benzină. Discuțiile de la Cotroceni ar fi durat aproximativ jumătate de oră.

-------------------------

Miniștrii PNL au fost auziți azi, la Guvern, salutându-se cu titulatura de „dle fost ministru”.

Ședința de guvern, care trebuia să înceapă la ora 13.00, întârzie. După ce a avut o discuție în biroul său cu cu mai mulţi miniştri PSD şi PNL, precum şi cu liderul PC, Daniel Constantin, premierul Victor Ponta a plecat spre sediul PNL pentru a discuta cu liderul liberal, Crin Antonescu. 

Acesta din urmă le-ar fi cerut miniștrilor PNL să se opună în Guvern comasării celor două muzee și ordonanței privind TVR.

Anterior, Crin Antonescu avusese o discuție la sediul USL cu președintele fondator al PC, Dan Voiculescu.

La sediul PNL, liberalii sunt în ședință.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri