VIDEO Parlamentar PNL, după ce și-a votat majorarea salariului: „Să fim bogați și cinstiți”

Data actualizării: Data publicării:
virgil guran fb
Senatorul liberal Virgil Guran. Foto: Facebook/ Virgil Guran

Să fim bogați și cinstiți”, spune senatorul liberal Virgil Guran, unul dintre cei care au votat majorarea propriilor salarii. În timp ce unii parlamentari susțin că măsura este binevenită, mai ales având în vedere criza economică, alții pur și simplu vor să scape de răspundere. Acum fie se dezic de vot, fie spun că vor modifica proiectul în Camera Deputaților.

Virgil Guran, senator PSD: Haideți să va spun ceva: În 1990 l-am auzit pe Iliescu spunân: „să fim săraci și cinstiți”. Eu cred că în România trebuie să începem să învățăm altceva: să fim bogați și cinstiți și România o va duce mai bine.

László Attila, senator UDMR: Am votat pentru. S-a uitat de această categorie socială și s-au înghețat salariile.

Adrian Costea, senator AUR: Am refuzat să votez. În mod normal, sunt împotrivă.

Marius Humelnicu, senator PSD: Vom corecta. Va fi pentru primari. Am votat pentru, da. În Cameră să știți că vom corecta, va fi doar pentru primari.

Cristian Niculescu Țâgârlaș, senator PNL: :Și venitul meu e afectat de inflație. Venitul meu trebuie să fie și el actualizat, ca al oricărui român afectat de inflație.

Radu Oprea, liderul senatorilor PSD: Nu este vorba despre majorarea indemnizațiilor parlamentarilor. Am spus că PSD va cere și va veni în coaliție și în guvern cu solicitarea ca doar punctul C din anexa 9 să primească aceste majorări. Acea anexă se referă la cei din UAT-uri și primării și care sunt în situația de a nu avea salariile majorate din 2018, deși în acest timp alte categorii de bugetari au primit majorări.

Radu Mihail, senator USR: Astăzi, PSD, PNL și UDMR au sfidat din nou poporul român. Au băgat pe blat, pe repede înainte, cu un sfert de oră înainte de plen, pe ordinea de zi, mărirea salariilor demnitarilor. Fac același artificiu tot timpul. Vin în ultima clipă și-și măresc salariile”.

Senatul a adoptat, miercuri, majorarea indemnizațiilor demnitarilor și creșterea sporurilor cu 25% pentru funcționarii publici implicați în procesul legislativ. Printre indemnizațiile care ar putea fi majorate se numără cele ale parlamentarilor, miniștrilor, primarilor sau președinților de consiliile județene sau locale. Decizia luată de Senat, care este prima cameră sesizată, a fost votată chiar în ziua în care judecătorii CCR au decis că majorările salariale din sistemul public care urmau să se aplice demnitarilor sunt neconstituționale.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri