Viorica Dăncilă anunţă pe cine măsoară PSD pentru prezidenţiale

Data actualizării: Data publicării:
psd ziare

Preşedintele PSD, Viorica Dăncilă, a anunţat vineri, la Brăila că partidul a început sondajele pentru stabilirea prezidenţiabilului. PSD măsoară în sondaje şi varianta unei candidaturi comune PSD-ALDE, în persoana lui Călin Popescu Tăriceanu, dar şi varianta susţinerii unui candidat independent.

„În sondajul de opinie este şi domnul Tăriceanu. Am pus şi un candidat independent, fără a da nume, să vedem care este soluţia cea mai bună.”, a spus preşedintele PSD.

Printre liderii PSD care sunt măsuraţi se numără Eugen Teodorovici, Mihai Fifor, Şerban Nicolae, Ecaterina Andronescu şi Liviu Pleşoianu. Partidul a comandat mai multe sondaje, dintre care unul măsoară cota de încredere a liderilor principalelor partide politice. În acest sondaj este măsurată şi Viorica Dăncilă. „Da, numele meu e măsurat în sondaje dar nu printre candidaţi, e măsurat acolo unde avem preşedintele formaţiunii politice.”, a mai spus premierul.

Cât despre o eventuală candidatură comună PSD-ALDE cu Călin Popescu Tăriceanu candidat, Dăncilă a dat de înţeles că indiferent de rezultatul sondajelor, organizaţiile judeţene ale partidului vor fi cele care vor stabili dacă se impune sau nu o candidatură comună.

PSD îşi va alege candidatul la prezidenţiale într-un nou Congres care ar putea fi organizat la începutul lunii august.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri