Președintele AUR, George Simion, se dezice și condamnă amenințările cu moartea primite de Maia Morgenstern: Atac degradant, antisemit

Data actualizării: Data publicării:
George Simion, liderul partidului AUR
George Simion, liderul partidului AUR. Foto: Facebook/Alianța pentru Unirea Românilor

Președintele AUR, George Simion, condamnă amenințările primite de actrița Maia Morgenstern și se dezice de acestea, numindu-le "un atac degradant, antisemit și suburban la adresa doamnei Maia Morgenstern, un artist emerit și îndrăgit de românii de pretutindeni". Actrița a făcut public mesajul în care este amenințată cu moartea, semnat: "Din partea AUR".

Președintele formațiunii politice a transmis un comunicat de presă prin care se dezice categoric de acele afirmații. 

„Alianța pentru Unirea Românilor a luat act cu stupefacție de atacul degradant, antisemit și suburban la adresa doamnei Maia Morgenstern, un artist emerit și îndrăgit de românii de pretutindeni, promotor neobosit al culturii evreiești în România, o cultură care face parte din fibra culturală a poporului român. Suntem consternați în fața acestei intoxicări pe care o considerăm incalificabilă! Este de domeniul evidenței că acest incident trist, survenit în chip programatic cu ocazia Paștelui evreiesc, este o intoxicare care trebuie pedepsită în cel mai aspru mod.

Dorim să informăm opinia publică din România că cetățeanul numit Andrei Illarie NU este membru al Alianței pentru Unirea Românilor. Cerem organelor abilitate să se sesizeze, să identifice, să ancheteze și să pedepsească făptașul cu celeritate. Sunem alături, cu spiritul treaz și inima vrednică, de doamna Maia Morgenstern și de întreaga comunitate evreiască din România care acum sărbătorește Paștele, marea sărbătoare a eliberării din robie a poporurului evreu. Sus să avem inimile!” – se precizează în comunicatul transmis de George Simion.

Citește și: Maia Morgenstern reacționează după o replică antisemită spusă la o întrunire culturală: M-a lovit o scârbă fără margini. Sunt rănită

Amenințări cu moartea primite de actrița Maia Morgenstern, semnate "din partea AUR"

Maia Morgenstern a primit mesaje de amenințare, pe care le-a făcut publice pe contul său de Facebook. Mesajul primit pe e-mail a fost semnat: "Din partea partidului AUR” și trimis de "Anderei Illarie" pe toate adresele oficiale de email ale Teatrului Evreiesc de Stat, pe care actrița îl conduce. 

"Iată ce primesc de sărbătoarea de Pesach (mare sărbătoare religioasă evreiască- n.r.). Cu ocazia Zilei Teatrului”, a scris Maia Morgenstern, alături de imaginile cu textul amenințărilor. 

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

 

Editor : A.A.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri