Profilul urmăritorilor lui Andrew Tate. De ce are traficantul de persoane atâția adepți în toată lumea

Data actualizării: Data publicării:
Andrew Tate
Cine sunt urmăritorii lui Andrew Tate. Foto: Profimedia Images

Andrew Tate, în vârstă de 35 de ani, a devenit cunoscut pe internet după ce mai multe clipuri în care promova agresivitatea față de femei au devenit virale pe Tik Tok.  Comentariile sale misogine au stârnit deopotrivă critici dure și admirație printre urmăritorii săi. A devenit „cel mai urât om de pe internet”, iar platforme precum Instagram, Facebook sau Twitter i-au interzis accesul din cauza discursurilor rasiale și homofobe, notează Impact Nottingham.

Tate se consideră un guru al autoajutorării și le promitea adepților săi din mediul online că îi poate îndruma să realizeze cele trei lucruri pe care le crede că formează bărbăția: femei, bani și putere. 

Andrew Tate și viziunile despre masculinitatea toxică

Podcasturile și videoclipurile lui Andrew Tate promovează masculinitatea toxică și misoginia. În viziunea lui Andrew Tate, femeile sunt inferioare bărbaților și ar trebui controlate de aceștia. El consideră că femeile nu pot fi independente și trebuie să rămână cu treburile casei, nu ar trebui să conducă mașini și pot fi doar proprietatea unui bărbat. Totodată, milionarul susținea că victimele violului trebuie „să-și asume responsabilitatea” pentru că au fost atacate, notează The Guardian. Modelul său de afaceri este construit pe a spune cele mai ridicole și controversate lucruri, indiferent dacă le crede sau nu, pentru a câștiga popularitate și a atrage atenția asupra schemelor sale îndoielnice de a face bani. 

Declarații și gesturi controversate ale lui Andrew Tate

În multe clipuri, Andrew Tate își etala averea pentru urmăritorii săi, pozând în postura de playboy, care poate avea orice femeie își dorește. Printre clipurile cu mașini luxoase, pistoale și trabucuri, milionarul obișnuia să le vorbească fanilor bărbați despre lovirea și sufocarea femeilor și cum ar trebui să fie ținute în teroare pentru a nu pleca de lângă ei. „Poți să dai cu maceta, să o lovești în față și să o apuci de gât. Taci din gură, cățea”, spune el într-un videoclip, exemplificând cum ar ataca o femeie dacă ea l-ar acuza că o înșală. În altul, el descrie cum a aruncat lucrurile unei femei pe fereastră, relatează The Guardian.

Videoclipurile lui Tate, vizionate de miliarde de urmăritori

Andrew Tate a ajuns în doar câteva luni unul dintre cei mai cunoscuți influenceri de pe internet. Numai pe platforma Tik Tok, videoclipurile sale au fost vizionate de 11,6 miliarde de ori, scrie The Guardian. De altfel, în iulie, au fost mai multe căutări pe Google pentru numele lui decât pentru Donald Trump sau Kim Kardashian.

Profilul celor care îi urmăresc pe frații Tate

Notorietatea lui Andrew Tate nu este doar o întâmplare. Potrivit, The Observer, citat de The Guardian, adepții lui inundau rețelele sociale cu videoclipuri cu acesta, aducând în atenția internauților cele mai controversate declarații pentru a obține un impact mai mare. Efortul coordonat, care implică mii de membri ai academiei private online a lui Tate, Hustler’s University și o rețea de conturi imitatoare pe TikTok, a fost descris de experți ca o „încercare flagrantă de a manipula algoritmul” și de a-i stimula în mod artificial conținutul.

În mai puțin de trei luni, strategia i-a adus o mulțime de urmăritori online și milioane de lire sterline. 127.000 de membri plăteau 39 de lire sterline pe lună pentru a se alătura comunității Hustler's University, mulți dintre ei bărbați și băieți din Marea Britanie și SUA. Deși clipurile lui Andrew Tate încalgă flagrant regulile Tik Tok din cauza conținutului misogin și rasist, platforma ar fi făcut prea puțin pentru a limita răspândirea acestora. Mai mult, scrie The Guardian, Tik Tok le-ar fi propulsat în mainstream, promovându-le în mod activ către utilizatorii tineri.

În prezent, Andrew Tate se află în arest preventiv, împreună cu fratele său, Tristan Tate, find acuzat de criminalitate organizată, constituirea unui grup infracțional și trafic de ființe umane. 

Editor : C.L.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Dezvăluiri după ce Simona Halep a abandonat la Trophee Clarins. Ce a pățit înainte de primul tur de la Paris
Digi FM
Adriana Bahmuțeanu, revoltată după ce Selly a ținut un discurs la NATO: „Ce legătură are el, de ce nu...
Pro FM
CRBL ar avea o nouă iubită, la nici două luni de când a anunțat divorțul de soție. Tânăra care l-ar fi...
Film Now
Tom Cruise, surprins la bustul gol pe o plajă din Mallorca. La 61 de ani, celebrul actor cucerește cu fizicul...
Adevarul
Cum ar arăta Bucureștiul dacă politicienii s-ar ține de promisiunile din campanie
Newsweek
Franța dă Ucrainei rachete Aster de apărare aeriană. România nu dă Patriot, deși „nu e descoperită"
Digi FM
Soția lui Cristi Tănase, acuzații teribile la adresa lui: „A strâns-o pe mama de gât!” Fotbalistul, extrem de...
Digi World
A dat peste o adevărată comoară într-o unitate de depozitare abandonată pe care a dat 410 $. Profitul e unul...
Digi Animal World
Momentul când o veveriță însetată se ține după un turist pentru a primit o gură de apă: „E atât de...
Film Now
Când ar fi apărut problemele dintre Jennifer Lopez și Ben Affleck. Un apropiat a rupt tăcerea: „Nu erau pe...
UTV
Cine este noua iubita a lui CRBL? Artistul a fost surprins in prezenta unei pustoaice la scurt timp dupa...