Psihiatru, despre cazul primarului care și-a umilit fetița: Acești părinți nu știu să vorbească cu copiii, nu îi văd ca pe niște oameni

Data actualizării: Data publicării:
Traian Ogâgău
Foto: Traian Ogâgău / Facebook

În spațiul public a apărut o înregistrare video în care primarul din Sângeorz Băi și-a filmat fetița în timp ce o umilea. Poliția s-a sesizat în acest caz dar, Traian Ogâgău se apără spunând că nimeni nu are dreptul să-i spună cum să-și educe copiii. Psihiatrul Gabriel Diaconu a explicat, la Digi24, că acest caz nu face decât să confirme că în România există sute de mii de părinți care-și disciplinează astfel copiii. 

Psihiatrul Gabriel Diaconu:  În general, când te uiți la părintele român observi separarea apelor. Astăzi, un primar într-un județ al patriei a apărut în spațiul public că-și ținea fetița goală pușcă, cu mâinile sus, dar lui i se părea că e firesc să-și crească pruncul fix cum vrea el. El zice: "la mine în familie nu se bagă nimeni". Asta e partea stângă de părinte, părinții care consideră că ei își cresc copiii și sunt copiii lor că "dacă vreau să-l bat, îl bat și dacă vreau să-l umilesc, îl umilesc. Ce treabă are statul sau domnul psihiatru să intre la mine în casă?". De partea cealaltă sunt părinții care sunt în căutarea unei a doua reveniri a lui Isus Hristos pe pământ, psihologic de data asta și care citesc cărți și care se duc și pe forumuri și dacă "a plâns după ce a pierdut la fotbal trebuie dus neapărat la psiholog pentru că o să rămână cu traume toată viața". Oamenii ăștia seamănă, de fapt, foarte mult între ei, și cei care-și abuzează activ copilul și cei care-și abuzează ambiental copilul. Părinții din categoria stângă sunt si cei care nu știu să vorbească pentru că îi văd pe copiii lor ca pe un fel de animăluțe de pluș cu potențial, dar nu îi văd ca pe niște oameni. Nu empatizează emoțional. Primarul ăla, din punctul meu de vedere, să spună că el își disciplina copilul spre binele lui nu face decât să confirme că undeva la câteva sute de mii de părinți din România chiar așa fac. Chiar acum, în timp ce stăm de vorbă, undeva în România, un părinte își pune copilul pe coji de nucă.

În imaginile blurate se vede cum primarul din Sângeorz Băi și-a pedepsit fiica să stea dezbrăcată, în genunchi, cu mâinile deasupra capului și să repete că nu mai este obraznică. Înregistrarea a fost publicată de Gazeta de Bistrița.

„Nu mai sunt obraznică și nu mai supăr pe mama și pe tata”, „O să fac exerciții și o să învăț”, „Ce-am făcut astăzi a fost ieșit din comun”, „Sunt cea mai obraznică fată din hotelul ăsta”, o obligă Traian Ogâgău pe fata lui să repete după el. 

În urma difuzării înregistrării, poliția s-a autosesizat.

 

„Conducerea I.P.J. Bistrița Năsăud a dispus efectuarea de verificări cu privire la imaginile apărute în spațiul public”, a declarat pentru Gazeta de Bistrița purtătorul de cuvânt al instituției, Crina Sîrb.

Primarul Traian Ogâgău a postat un comunicat video pe pagina lui de Facebook, în care acuză că apariția filmării e legată de campania electorală.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri