Violeta Alexandru, întrebată dacă cei doi brutari din Sri Lanka ar trebui să-și păstreze locul de muncă: „E decizia patronului”

Data actualizării: Data publicării:
violeta alexandru digi24

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, reacționează la cazul Ditrău, unde sute de localnici s-au revoltat după ce patronul unei brutării a angajat doi muncitori din Sri-Lanka. Inițial, patronii brutăriei au anunțat că cei doi vor fi scoși din procesul de producție a pâinii și vor face alte munci, ceea ce a dus la autosesizarea CNCD. Au aunțat apoi că cei doi brutari își vor păstra posturile și au dat vina pe o greșeală de traducere.

Ministrul a anunțat controale din partea ITM la brutăria din Ditrău, pentru a verifica formele legale pe care le au cei doi muncitori. 

„Am avut mai multe discuții cu președintele Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării pentru componentele care iau aspectul unei atitudini de discriminare din comunitate față de aceste persoane. Și președintele CNCD se autosesziase”, a spus ea.

„Ce mă surprinde pe mine e atitudinea celor din comunitate față de doi oameni care vor să muncească, uitând că și românii noștri din afară sunt poate în pericol de a fi tratați la fel. Și românii au nevoie să fie tratați cu respect acolo unde muncesc. Trebuie să ne gândim cu echilibru, așa cum românii care muncesc afară au nevoie de respect, și noi trebuie să-i respectăm pe cei care vin să muncească la noi, la solicitarea unui patron care a găsit că aceasta este soluția pentru domnia sa”, a mai spus Alexandru.

Întrebată dacă cei doi ar trebui să-și păstreze locul de muncă, ministrul a spus: „Cred că este decizia patronului societății comerciale, un om care a pus resursele personale, fiind vorba de un angajator privat, pentru a ține această afacere în picioare. Va lua deciziile așa cum consideră. Eu îmi doresc foarte mult ca în activitate să fie cât mai mulți români. Ce decide fiecare patron pentru afacerea pe care o are este o chestiune pe care fiecare și-o evaluează și ia deciziile potrivite”.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri