Bebeluș mort la două zile de la naștere. Familia acuză medicul că a așteptat prea mult pentru cezariană

Data publicării:
spitalul jdetean alba iulia
Foto: Digi24

Acuzații de malpraxis la Spitalul Județean de Urgență Alba Iulia, după ce un bebeluș a murit la două zile după naștere. Familia îl acuză pe medic că nu i-a făcut la timp operația de cezariană mamei, pentru că ar fi așteptat rezultatul testului Covid-19. Doctorul spune însă că a dus-o pe femeie în sala de operații imediat ce starea acesteia s-a agravat.

Virgil Oarga, cumnatul femeii: „Suntem distruși, nu am cuvinte.”

Femeia în vârstă de 42 de ani era la prima sarcină şi a fost adusă la Spitalul Judeţean de Urgenţe Alba joi noaptea. Famila susţine că medicul a refuzat să facă operaţia de cezariană şi ar fi ţinut-o în izolare până la finalizarea testului COVID-19.

Virgil Oarga, cumnatul femeii: „Nu i-au făcut nimic până la ora 14 după-amiază. Când o femeie de 42 de ani, care este la prima sarcină, așteapta 24 de ore ca să se dilate, nu există așa ceva. Domnul Țibea nu a vrut să opereze până când un coleg a venit și a zis: domn' doctor, femeia asta o să moară și ea, și atunci cu scandal a dus-o și a făcut cezariană.”

Medicul povestește că femeia a fost dusă în sala de operație imediat ce s-a observat scăderea ritmului cardiac al bebelușului.

Cristian Țibea, medic șef de secție: „Pacienta a venit la spital fără dureri. În urma internării, s-au efectuat analizele de rutină. Operația s-a făcut în regim de urgență în momentul în care am observat că starea fătului nu este ok. Până în momentul respectiv, în jur de ora 12:50, totul a fost în parametrii normali. (Familia acuză că a stat femeia în dureri de când a ajuns până când i s-a făcut cezariană.) Familia acuză, noi vă prezentăm monitorizările.”

Copilul a primit nota 2 la naștere și a fost transferat la Spitalul Județean de Urgență Oradea, în stare gravă.

Cristian Țibea, medic șef de secție: „Îi bătea inima, nu avea reflexe, avea o saturație a oxigenului scăzută. (Se putea face cezariană în momentul în care a venit?) Nu aveam indicații medicale să o facem. Așa, toată lumea care vine la spital putem să-i facem cezariană când intră.”

Bebelușul a murit la două zile de la naștere. Familia este decisă să depună plângere la colegiul medicilor și să meargă în instanță.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri