Cazul Sergiu Nicolaescu. Digi24, singura televiziune de știri nesancționată de CNA

Data publicării:
10012013 20cna-43091

Amenzile totale aplicate de CNA sunt în valoare de 160.000.

George Orbean, manager de proiect la Digi24 | Digi24

Realitatea TV a primit o amendă de 10.000 de lei, Antena 3 – 20.000 de lei, B1 TV – 30.000 de lei, iar RTV - 100.000 de lei.

Membrii CNA au considerat că televiziunile de știri au încălcat articolele privind demnitatea umană, dreptul la viață privată și promovarea unor informații insuficient verificate.

Astfel, dintre toate televiziunile de știri, Digi24 a fost singura care nu a încălcat aceste articole.

„Noi nu am facut altceva decât să ne respectăm linia editorială pe care am pornit la 1 martie 2012, și anume să prezentăm informațiile așa cum sunt ele, fără să le interpretăm, fără să le trunchiem. Avem un singur scop jurnalistic - să fim corecți cu telespectatorii noștri. La Digi24 am ales să tratăm cu decență dorința familiei de a nu difuza imagini de la funeralile lui Sergiu Nicolaescu”, a declarat George Orbean, manager de proiect Digi24.

Doi dintre membrii CNA au considerat că amenda aplicată postului Realitatea TV este mult prea mică și au anunțat că vor continua să monitorizeze modul în care televiziunea a transmis evenimente în perioada 3 – 5 ianuarie și vor reveni cu sancțiuni, dacă este cazul.

Membrii Consiliului Naţional al Autovizualului au mai afirmat că televiziunile au avut ca invitați politicieni care nu au făcut decât să crească ratingul, printre exemple aflându-se Corneliu Vadim Tudor și George Becali.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri