Ciucă, despre accidentul rutier din Bulgaria, în care au murit trei români: Instituțiile statului sunt pregătite să ofere sprijin

Data actualizării: Data publicării:
autocar romanesc accident bulgaria
Trei români au murit într-un accident de autocar în Bulgaria. Foto: dariknews.bg

Premierul Nicolae Ciucă a declarat, referitor accidentul rutier din Bulgaria în care au murit trei români, că instituțiile statului sunt pregătite să ofere sprijin cetățenilor românilor indiferent unde s-ar afla și că un elicopter SMURD și o echipă de medici de la spitalul Floreasca din București se află deja în Bulgaria pentru a evalua și planifica preluarea răniților.

„M-a întristat profund vestea că mai mulți cetățeni români și-au pierdut viața, iar alții au fost răniți în tragicul accident rutier care a avut loc azi noapte, în Bulgaria. Sunt alături de familiile îndoliate, le transmit condoleanțe și întreaga mea compasiune! La nivelul Guvernului am intervenit urgent pentru a-i ajuta pe românii răniți și a le asigura cea mai buna îngrijire medicală. Un elicopter SMURD și o echipă medicală de la Spitalului Clinic de Urgență București - Floreasca se afla deja în Bulgaria pentru a evalua și planifica preluarea în România a celor răniți”, a spus Nicolae Ciucă.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Alte elicoptere SMURD sunt in drum spre Bulgaria pentru a-i aduce acasă pe românii răniți.

„Instituțiile statului sunt pregătite să ofere sprijin cetățenilor săi, indiferent unde s-ar afla, si să le asigure o cât mai bună îngrijire.Le doresc sănătate multă românilor răniți în tragicul accident si să se recupereze cât mai rapid!”, a spus Ciucă.

Treo români au murit într-un accident rutier în care a fost implicat un autocar înmatriculat în România, lângă Veliko Tîrnovo, în Bulgaria, în noaptea de vineri spre sâmbătă. La bord se aflau 25 de pasageri, dintre care 7 cetățeni turci, iar restul români. Cinci pacienți români internați în acest moment în spitalul din Veliko Tarnovo vor fi aduși în țară cu mai multe elicoptere.

Editor : M.L.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri