Medicii, pregătiți de grevă generală. Ce solicită cadrele medicale

Data publicării:
miting

Angajaţii din Sănătate vor mai mulţi bani pentru spitale, dar şi salarii mari mari. Măcar pentru medicii rezidenți.

Solicitările medicilor sunt, în primul rând, de ordin financiar: vor 6% din PIB pentru Sănătate, dublarea salariilor pentru medicii rezidenţi şi creşterea veniturilor în sistemul de Sănătate.

„Din sistemul de Sănătate românesc şi-au dat demisia peste 14.000 de medici şi 50.000 de asistenţi şi văd că lucrul acesta nu a impresionat pe nimeni”, spune prof. dr. Vasile Astărăstoae, preşedintele Colegiului Medicilor din România.

Niciuna dintre revendicări nu a primit un răspuns pozitiv până acum de la Guvern. Există doar promisiuni. Una dintre ele vine chiar de la ministrul Sănătăţii care spune că lucrează deja la mai multe proiecte de lege care vor rezolva o parte din problemele sistemului. Eugen Nicolăescu susţine că, din cauza unor răuvoitori, mesajul nu ajunge şi la medici.

„M-am săturat de critici sterile, m-am săturat de părerile unora sau altora care vorbesc ca lăutarii, după ureche. Uneori lăutarii sunt mai stimabili, pentru că au ureche bună”, a afirmat ministrul Eugen Nicolăescu.

În paralel cu negocierile avute cu Guvernul, medicii şi asistentele continuă protestele. Mâine va avea loc cel mai mare miting organizat în ultimii ani de angajaţii din Sănătate. 5.000 de cadre medicale se vor aduna în faţa Guvernului şi apoi vor mărşălui până la Parlamanet.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri