OMV Petrom contribuie cu 4 milioane de euro la o campanie împotriva risipei de energie

Adrian Dumitru Data publicării:
rafinarie brazi omv petrom_shutterstock_349048805
Foto: Shutterstock

Programul „România Eficientă”, lansat de Energy Policy Group, va fi sprijinit de OMV Petrom care va contribui cu 4 milioane de euro la acest proiect.

Christina Verchere, CEO al OMV Petrom, a declarat, joi, la conferința de lansare a programului „România Eficientă” că „rolul OMV nu se oprește doar la a furniza energie” și că OMV dorește „să se implice în proiecte relevante pentru țară”. 

Măsurile de eficiență energetică pot duce la o reducere cu 40% a consumului. Este important ca acest program să avanseze”, a mai spus Verchere.

Prețul mic al energiei ar fi un obstacol în calea eficientizării, este de părăre Zoltan Nagy, vicepreședinte ANRE, prezent și el la conferință. „Dar oamenii să se aștepte ca măsurile de protecție care țin prețul mic să dispară. Atunci, aceştia vor fi forțați să ia în considerare eficientizarea în propriile case. Cea mai importantă barieră în calea eficientizării în România este preţul energiei”, a declarat Nagy.

Radu Dudău, director EPG (think-tank-ul care a lansat programul „România Eficientă”), crede că „este important ca publicul să conştientizeze risipa de energie şi să aibă acces la informaţii despre creşterea eficienţei energetice a clădirilor”. 

„România Eficientă” are ca scop micșorarea consumului de energie cu peste 40% în clădiri până în 2022. Eficientizarea consumului de energie se va face prin campanii de informare și educație și prin finanțarea proiectelor pentru îmbunătățirea eficienței energetice a clădirilor publice. La program vor participa și Autoritatea Națională de Reglementare în Domeniul Energiei, Universitatea Politehnică București și Asociația de Standardizare din România. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri