Primărie înghesuită într-un apartament 

Data publicării:
primarie

Cel vechi riscă să se prăbuşească, iar edilul şi funcţionarii s-au mutat în 2008 într-un apartament cu două camere, de 80 de metri pătraţi.

În schimbul chiriei de 800 de lei pe lună, primarul şi-a amenajat biroul în spaţiul destinat toaletei. La sfârşitul anului trecut a început construcţia unui nou sediu, dar pentru finalizarea lucrărilor mai este nevoie de 500 de mii de lei.

Un cuplu care a venit în audienţă la primar abia are loc să se strecoare pe lângă biroul instalat în spaţiul în care ar fi trebuit să funcţioneze toaleta apartamentului. Edilul e în spatele biroului, înghesuit printre dosare.

„Pe faţă nu prea îmi spun ei, mai ales oamenii străini care mai vin. De multe ori evit să-i invit în birou”, a spus Constantin Lupu, primarul comunei Vânători. „E o clădire foarte mică, cu un singur scaun, dacă vin două persoane nici n-ai unde să stai”, a spus Domnica Bălan, localnică. 

Eu am umblat mult prin țara asta, dar aşa ceva n-am văzut. Nu cred că există nici în Munţii Apuseni, am fost pădurar în zonă, nu există aşa ceva. Sunt primării cu condiţii, aici nu sunt condiţii. Într-un apartament o primărie cu 6-7 sate, cu zeci de mii de oameni, copii unde să vină aici. La domnul primar trebuie să intre câte unul”, a spus Vasile Bălan.  

Cei 25 de funcţionari ai primăriei din Vânători împart frăţeşte sufrageria, dormitorul şi bucătăria apartamentului. Iar dacă au nevoie la toaletă, apelează la bunăvoinţa vecinilor. 

Acolo e biroul social, aici e contabilitate şi aici e biroul agricol. Se întâmplă câteodată că acolo sunt 5-6 persoane, acolo la fel şi suntem toţi în această locaţie. Gândiţi-vă ce se întâmplă când se vorbeşte şi aici, şi aici, cum te înţelegi cu omul”, a spus Radu Ungureanu, agent agricol. 

„Să ai condiţii şi de căldură, şi de o baie. Aici trebuie să mergi la un grup sanitar la sediul Poliţiei, vizavi de noi, în rest n-ai unde”, a spus Costel Nechita, consilierul personal al primarului.

Sătul de situaţia în care trebuie să muncească, primarul a făcut în fiecare an zeci de demersuri la Ministerul Dezvoltării Regionale. Abia anul trecut, în prag de iarnă, a primit 500 de mii de lei, jumătate din suma totală. Speră să nu mai fie nevoie de încă 7 ani ca primească şi restul de bani. 

„O să mai trebuiască într-adevăr să mai bat la multe uşi, dar, sincer, indiferent de evoluţia politică sau economică sper să înţeleagă oricine ar fi la conducere că e nevoie, e ceva de strictă necesitate”, a spus Costel Nechita, consilierul personal al primarului.

Construcţia unui nou sediu al primăriei a început la finalul anului trecut, atunci când Ministerul Dezvoltării a alocat 500.000 de lei. Primarul spune însă că mai este nevoie de încă 500 de mii de lei pentru finalizarea lucrărilor.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Rusia a declanșat un război electronic de bruiaj pe teritoriul României. Ce înseamnă asta şi cum ne afectează
Digi FM
De ce aparatele drug test dau erori și ce trebuie să faci. Polițistul Valer Kovacs explică
Pro FM
Cum arată Susan Boyle la 63 de ani. Femeia care a impresionat o lume întreagă în 2009 și a devenit un star...
Film Now
Ana de Armas, zâmbet dulce pe plajă. Actrița și-a etalat silueta într-o bustieră și fustă mini, în imagini de...
Adevarul
China trimite Rusiei „ajutor letal" pentru războiul din Ucraina. Ministrul britanic al Apărării: „Avem dovada"
Newsweek
Armata și serviciile secrete ruse, la cuțite. Șoigu nu-și mai poate apăra generalii de FSB
Digi FM
Ce avere are Tavi Colen. Artistul deține pe dealul Mitropoliei o casă și un teren de 1000 mp
Digi World
Semnul de pe unghii pe care nu trebuie să-l ignori: "Ar putea fi o formă gravă de cancer de piele"
Digi Animal World
Șerpii provoacă panică în mai multe orașe din România. Jandarmii intervin pentru a-i îndepărta din mașini...
Film Now
Cum arată azi, la 74 de ani, Kramer din "Seinfeld". Ce spune despre scandalul care i-a încheiat cariera în...
UTV
Hailie Jade Scott, fiica lui Eminem, s-a casatorit. Vezi primele imagini de la nunta