VIDEO A început marele exod spre mica vacanță de 1 Mai: Încep să se aglomereze ieșirile din Capitală, iar gările sunt arhipline

Data actualizării: Data publicării:
trafic
A început marele exod spre mica vacanță de 1 Mai: Încep să se aglomereze ieșirile din Capitală, iar gările sunt arhipline

Drumurile încep să fie tot mai aglomerate pentru vacanța de 1 mai care începe de astăzi. În București, mașinile se înghesuie spre drumurile către ieșirile principale, DN1 spre Urziceni și DN2 ieșirea spre munte. Și în Gara de Nord din Capitală este distracție mare. Veseli și nerăbdători să ajungă la malul mării, tinerii s-au urcat în trenurile spre Constanța. Însă, doar după un popas mai lung la casa de bilete.

Se circulă cu dificultate spre drumurile naționale. DN1 este blocat pe sensul de ieșire dinspre București și asta pentru că mulți șoferi se îndreaptă spre munte pentru a petrece concediul de 1 mai. De asemenea, DN2 este blocat, cu coloane de mașini care se întind pe kilometri pe sensul către Urziceni. Blocate sunt și multe bulevarde din Capitală, șoferii încearcă să iasă din București pe mai multe căi, vorbim despre Calea Văcărești, Blv Iuliu Maniu, dar și zona Aviatorilor. Extrem de aglomerat este și zona centrală a Capitalei, pe Calea Victoriei se circulă cu dificultate.

 Polițiștii se așteaptă ca traficul să devină din ce în ce mai aglomerat pe parcursul acestei zile. 

INFOTRAFIC: Recomandări și rute alternative pentru șoferi în perioada minivacanței de 1 Mai

Pentru siguranţa participanţilor la trafic, în condiţiile intensificării deplasărilor către diversele destinaţii de petrecere a minivacanţei de 1 Mai, Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române recomandă conducătorilor auto să ia în considerare următoarele sfaturi:
- Creşterea distanţei de siguranţă între vehicule;
- Evitarea depăşirilor riscante;
- Planificarea cu atenţie a traseului de parcurs şi folosirea unor rute alternative;
- Manifestarea respectului faţă de ceilalţi participanţi la trafic, semnalizând orice intenţie de schimbare a benzii de circulaţie sau a direcţiei, după o asigurare corespunzătoare;
- Pe autostrăzi, semnalizarea din timp a intenţiei de schimbare a benzii de circulaţie şi conducerea cu atenţie sporită. Nu folosiţi banda de urgenţă !
- Asigurarea că sistemele de climatizare şi dezaburire ale autovehiculelor sunt funcţionale şi au o vizibilitate bună prin parbriz, lunetă şi geamuri laterale,
- Echiparea autovehiculelor cu anvelope de iarnă, dacă urmează să se deplaseze pe artere rutiere cu zăpadă, gheaţă sau polei.

Pietonilor le recomandăm să-şi sporească atenţia şi să traverseze numai prin locuri marcate şi semnalizate corespunzător şi după ce sunt siguri că o pot face în siguranţă. Este recomandat să evite, pe cât posibil, folosirea părţii carosabile, mai ales după lăsarea întunericului şi în condiţii de vizibilitate redusă.

Pentru că valorile de trafic vor creşte semnificativ către litoral în această perioadă, şoferii sunt sfătuiţi să opteze şi pentru rute alternative, respectiv:
Bucureşti - DN 2 - Urziceni - Slobozia - Hârşova - DN 2A Constanţa;
Bucureşti - Fundulea - DN 3- Lehliu-Gară - DN 3A Drajna sau A2 Feteşti;
Bucureşti - A2 Drajna - DN 21 Călărasi- Ostrov (traversare cu bacul) - Adamclisi- Murfatlar - DN 3 Constanţa.

Având în vedere valorile crescute de trafic în această perioadă, în vederea fluidizării traficului pe DN 2A, în zona Podului Ovidiu, poliţiştii rutieri recomandă următoarele rute ocolitoare:

- DJ 226, pe ruta Corbu - Năvodari - Mamaia;
- DJ 228 - Nazarcea.

Gări arhipline înainte de vacanța de 1 mai

Distracția de 1 mai începe în gară. Nerăbdători să ajungă la malul mării, tinerii au umplut Gara de Nord din Capitală.

Sute de turiști încărcați cu voie bună așteaptă nerăbdători să ajungă la destinație. Aceștia și-au luat gașca de prieteni și spun că abia așteaptă să-și facă amintiri de neuitat.

CFR Călători a introdus trenuri suplimentare spre litoral la sfârșitul acestei săptămâni și pe 1 și 2 mai.

Editor : A.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri