Video Trafic de migranți la vama Nădlac. Peste 60 de străini au fost descoperiți ascunși în camioane, când voiau să treacă ilegal granița

Data publicării:
În urma verificărilor, poliţiştii de frontieră au stabilit că sunt cetăţeni din Pakistan, Bangladesh, Sri Lanka, Etiopia şi Republica Centrafricană.

Peste 60 de migranţi din Pakistan, Bangladesh, Sri Lanka, Etiopia și Republica Centrafricană au fost descoperiţi, în Vama Nădlac II, ascunşi în două camioane care urmau să iasă din ţară. Șoferii, doi cetățeni turci, sunt cercetaţi penal pentru trafic de migranţi, iar călătorii clandestini, pentru tentativă de trecere frauduloasă a frontierei.

 

"S-au prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, pe sensul de ieşire din ţară, doi cetăţeni turci aflaţi la volanul a două automarfare înmatriculate în Turcia. Şoferii transportau piese auto pentru societăţi comerciale din Polonia şi Germania. În baza analizei de risc, poliţiştii de frontieră au efectuat un control amănunţit al mijloacelor de transport.

Astfel, au fost descoperiţi, ascunşi în compartimentul pentru marfă, în total 62 de cetăţeni străini, doar într-unul dintre automarfare fiind ascunse 46 de persoane", a transmis, marţi, Poliţia de Frontieră Arad.

În urma verificărilor, poliţiştii de frontieră au stabilit că sunt cetăţeni din Pakistan, Bangladesh, Sri Lanka, Etiopia şi Republica Centrafricană, intraţi legal în ţara noastră.

Cei doi şoferi sunt cercetaţi pentru trafic de migranţi, iar călătorii clandestini, pentru tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat. 

Editor : Andreea Smerea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri