Video Un angajat al CNAIR a murit la deszăpezire. Bărbatul era la muncă de peste 40 de ore. Ce spun colegii

Data publicării:
Drumarii ameninţă că nu mai deszăpezesc şoselele dacă nu primesc salariile mărite
Foto: Guliver/GettyImages

Anchetă la Compania de Infrastructură, după ce unul dintre șoferii de pe autofrezele care au intervenit pentru deszăpezirea drumurilor a murit la puțin timp după ce a coborât din utilaj. În momentul în care a anunțat că îi este rău acesta era la muncă de aproape 42 de ore. Sindicaliștii din CNAIR spun că bărbatul a murit de epuizare.

Cristina Sbîrn, jurnalist Digi24: Bărbatul avea 58 de ani și, potrivit informațiilor noastre, timp de aproape două zile s-a aflat la volanul uneia dintre autofrezele care au intervenit pentru deszăpezirea drumurilor din Moldova și pentru a-i scoate din troiene pe cei care au fost surprinși de viscol și zăpadă sau care s-au aventurat la drum și nu au respectat indicațiile meteorologilor și ale autorităților.

Bărbatul și-a început tura pe 5 aprilie, în jurul orei 9:00 și și-a anunțat colegii că îi este rău astăzi, 7 aprilie, în jurul orei 4:00. Astfel, el acumulase deja peste 40 de ore de muncă.

A fost dus de colegi la unul dintre locurile de odihnă, tocmai pentru a putea să doarmă puțin. Din păcate, atunci când aceștia au verificat să vadă cum se simte, câteva ore mai târziu, l-au găsit decedat.

Ancheta deschisă de Inspectoratul de Muncă Botoșani va stabili dacă și în ce condiții s-a putut odihni bărbatul în cele aproape două zile cât s-a aflat la serviciu, aproape non stop.

Unul dintre marile sindicate din compania de drumuri spune că bărbatul a murit de epuizare și acuză șefii de la drumuri pentru că nu există suficient personal, dar nici suficiente utilaje.

Reprezentanții CNAIR recunosc că există un deficit mare de personal și spun că în perioada următoare ar putea să angajeze undeva la 300 de persoane. De asemenea, recunosc că în momentul în care Moldova a intrat sub avertizare meteo de viscol și zăpadă abundentă a fost o mobilizare generală pentru angajații din acea parte a țării, ba chiar au fost trimiși oameni din alte zone pentru a le veni în ajutor.

 

Editor : I.C

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri